Tot el que has de saber sobre les festes de Sant Sebastià

Dimecres 19 serà l'assaig de la grimpada i el dissabte 22 el gran concurs

Aquest cap de setmana s'ha fet la baixada del pi.
Aquest cap de setmana s'ha fet la baixada del pi. | Ajuntament de Matadepera
Carlos Paños
17 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:49h
El dijous 13 de gener es van iniciar a Matadepera, com ja és habitual en aquesta època de l'any, les Festes de Sant Sebastià. És a dir, la celebració popular d'hivern més gran del municipi que estarà vigent fins al diumenge 30 de gener.

La principal novetat de les festes és que tornen dues activitats emblemàtiques com són la Fira de Sant Sebastià i la Grimpada de pi infantil, ja que l'any passat -a causa de la Covid- es van haver de suspendre. 

Aquest cap de setmana Matadepera ja ha viscut un dels dies més especials de les festes amb la tradicional baixada del pi. Un esdeveniment que enguany s'ha fet a la tarda i no a la nit per respectar les mesures covid i el toc de queda. No obstant això, el poble ho ha tornat a viure com una gran festa popular. 


A més a més, aquest any els fanàtics a Instagram podran sopar als restaurants del poble El Celler de Matadepera i Cal Madu, si guanyen el concurs de millor fotografia o de millor vídeo. Pel que fa a la temàtica és lliure, però ha d'estar relacionada amb algun dels actes o escenaris de les festes. Per aquest motiu totes les fotografies i vídeos hauran d'estar etiquetades amb #FestesStSebastià22.

El programa de les festes inclou un àlbum de fotos d'actes destacats d'altres anys, un article de Joan Comasòlivas sobre expressions, refranys i dites del català popular i tradicional. També la salutació la Junta i la de l'alcalde Nil López.

La Grimpada, protagonista
El dimecres 19 de gener a les 20:00 la Plaça de Cal Baldiró serà el lloc on, sense la pressió del concurs, el públic podrà provar -de forma gratuïta- les seves forces i fer un tast de les condicions del pi de dissabte.

El dissabte 22 de gener es realitzarà un dels actes més emblemàtics de les festes de Sant Sebastià, atès que es porta fent des de l'any 1975. En aquesta edició es començarà amb els deu millors classificats en el concurs infantil. Seguidament, ho faran la resta de categories amb opció de premi. Per concloure l'acte es comptarà amb la participació dels millors grimpaires d'anys anteriors. Pel que fa a les inscripcions començaran a les 10 del matí i es tancaran en arribar als 100 inscrits.