Tot el què has de saber de les Cavalcades als barris de Terrassa

Davant l'augment de casos de Covid els Reis portaran mascareta, els patges reials es faran tests d'antígens i es demana mantenir la distància de seguretat en tot moment

Els Reis d'Orient a Terrassa
Els Reis d'Orient a Terrassa | Roger Navarro
04 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:34h
Les festes de Nadal tornen a estar marcades per la Covid-19. I també l'inici del 2022. No obstant això, la nit més màgica de l'any es prepara a Terrassa amb la mateixa il·lusió que sempre. Després d'un any sense cavalcada, aquest 2022 els infants de la ciutat podran tornar a veure els Reis Mags d'Orient desfilar amb les seves carrosses pels carrers de la ciutat. Fidels a la seva cita, el dia 5 de gener, Melcior, Gaspart i Baltasar arribaran a Terrassa al camp municipal de futbol de La Maurina (carrer de Calderón de la Barca, 108). 

Primer, a les 16 h arribarà el patge Xiu-Xiu que recollirà les últimes cartes i a les 16.45 h serà el torn dels Reis Mags, que arribaran en helicòpter, com ja és habitual. Allà mateix seran obsequiats amb el Ball de Reis, a càrrec dels Bastoners de Terrassa. Enguany la cavalcada serà participativa, ja que està oberta de forma gratuïta a tota la ciutadania. 

A les 18 h la Cavalcada sortirà de la plaça del Turó de l'Argila, anirà pel carrer de Vallhonrat, la Rambla d'Ègara fins al passeig 22 de juliol, el carrer del Nord, el de la Societat, la plaça de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert on enfilaran el passeig del Compte d'Ègara, el carrer Font Vella, fins la plaça Vella i pujaran pel carrer dels Gavatxons fins al Raval de Montserrat on es preveu que arribin sobre les 19.45 h.  

Amb aquest canvi de recorregut s’aconsegueix ampliar el tram de la Cavalcada i guanyar espai apte per seguir la comitiva a la zona sud de la Rambla, al parc dels Catalans, i afavorir l’esponjament del públic assistent i evitar aglomeracions. En aquest sentit, la Policia Municipal de Terrassa ha preparat un dispositiu amb una cinquantena d’efectius per prevenir i evitar que es produeixi qualsevol tipus d’incident. 

Mesures Covid
Davant les darreres dades sanitàries i l’increment de la incidència dels contagis per Covid-19, des de l’Ajuntament de Terrassa es recomana a les persones assistents ales diferents activitats organitzades amb motiu de la visita dels Reis i del Xiu Xiu, seguir en tot moment les indicacions de l’organització.

La mascareta serà obligatòria per a tots els patges, patgesses i ajudants de Ses Majestats i per a tots els espectadors i espectadores de més de 6 anys. A més, es recomana que la puguin dur també els infants de 3 a 5 anys. Com ja es va anunciar, està previst que tots els patges i patgesses que vagin a les carrosses es facin test d'antígens abans de l'esdeveniment per garantir-ne la seguretat.


Un cop Ses Majestats arribin al Raval de Montserrat, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lliurarà de manera simbòlica la Clau de la Ciutat als Reis d’Orient. Després dels tradicionals focs d'artifici, l’alcalde saludarà, acompanyat de la regidora de Cultura i dels i les portaveus dels Grups Municipals, els Reis i el patge Xiu-Xiu, per donar per acabada la celebració i donar pas a la nit més màgica de l’any.

Com ja es va fer l’any passat, els infants de la ciutat han tornat a tenir la possibilitat de rebre un missatge personalitzat dels Reis d’Orient durant el 5 de gener. Enguany, s’han rebut gairebé 6.000 peticions de rebre la felicitació personalitzada de Ses Majestats, amb 1.126 noms diferents; de 95 escoles, escoles bressol i llars d’infants de la ciutat; i de 39 barris. 



Cavalcades als barris
Aquest any també es faran cavalcades als barris de Vilardell, les Fonts i les Arenes, la Grípia i Can Montllor, les quals també comptaran amb presència policial per garantir-ne el correcte desenvolupament.
  • La Cavalcada de les Arenes, Can Montllor i la Grípia, aquesta començarà a les 17.30 h realitzant el següent itinerari: sortida de l’Escola Joan XXIII, carrer de Joan XXIII, carrer de Sierra Nevada, carrer d'Olot, carrer de Solsona, carretera de Castellar, carrer de les Borges Blanques, avinguda del Pintor Mir, carrer del Besòs, carrer del Mont Perdut, passegi del Vint-i-dos de Juliol, carrer de l’Aneto i carrer del Tibidabo, per finalitzar a l’Escola Joan XXIII.
  • La Cavalcada de les Fonts està previst que comenci a les 18 h, sortint del Centre Social situat al carrer de Santa Teresa i amb el recorregut següent: carrer de Mossèn Josep Pons, passeig de Lola Anglada, carrer de Sant Agustí, carrer de Roma, plaça de Manel Mañas, carrer del Turonet, carrer del Bisbe Sanahuja, camí de Can Falguera, amb una breu aturada a la Capella de Can falguera, on els Reis faran adoració davant el pessebre que hi ha instal·lat, carrer de la Verge de Fàtima, carrer de Sant Quirze, carrer de l'Església, carrer dels Horts, carrer de Sant Quirze, carrer de la Mare de Déu del Roser, avinguda de Mossèn Perramón, passeig del Ferrocarril, carrer de santa Rosa i carrer de Josep Mitats, finalitzant al Poliesportiu de les Fonts.
  • La Cavalcada del barri de Vilardell, que començarà a les 17.30 h a l’avinguda de Madrid, el recorregut passarà pels carrers de la Rioja, Compostela, Pamplona i avinguda de Madrid, per finalitzar al Pàrquing Vilardell.

Revista Nadal Terrassa by naciodigital on Scribd