Pas endavant per fer realitat la tercera estació de Rodalies de Terrassa

El govern espanyol inicia els estudis per executar el projecte, que fa temps que els veïns demanen

L'estació de Terrassa Oest s'ubicarà entre Can Boada i la Maurina.
L'estació de Terrassa Oest s'ubicarà entre Can Boada i la Maurina. | Georgina Albreda
Redacció
29 de desembre del 2022
Actualitzat el 03 de gener del 2022 a les 9:05h
El govern espanyol va anunciar divendres passat, 24 de desembre, la licitació de diversos estudis pel desenvolupament d'actuacions previstes al Pla de Rodalies de Barcelona 2020-2030. Entre aquestes s'hi trobava l'estació de Terrassa Oest, que permetria a gairebé 180.000 persones a la ciutat disposar d'una estació de tren a menys d'un quilòmetre, juntament amb les estacions de Terrassa Nord i Terrassa Est.

Per a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, aquesta és una "bona notícia" tenint en compte que "tot i el temps transcorregut, el projecte avança i es podrà atendre una demanda històrica dels veïns i veïnes de barris com Can Boada, Ca n’Aurell o la Maurina". El pressupost de licitació és de 476.000 euros, i un cop culmini aquest procés, s'haurà de realitat l'estudi en un termini de dos anys.


Aquesta estació, que s'ubicaria entre Can Boada i la Maurina, serviria de terminal als trens amb capçalera a Terrassa, amb punt d'estacionament, podent assumir possibles increments de servei per sobresaturació. Es calcula que actualment en farien ús 1.789 persones al dia, però en 10-15 anys, la xifra podria superar els 5.000.

Els documents de la licitació plantegen la necessitat de dotar a la ciutat d’una tercera estació a la ciutat amb un doble objectiu: complementar la capacitat d'estacionament de trens de l'estació de Terrassa en hores vall, creant una nova capçalera de serveis, així com prestar servei ferroviari a una zona urbana consolidada i en expansió.