Pas endavant per la renovació de l'estació de FGC de Les Fonts

La Generalitat adjudica les obres per arranjar les andanes i el pas inferior de l'estació

Estació de FGC de Les Fonts.
Estació de FGC de Les Fonts. | Generalitat
M.S.
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:05h

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha adjudicat les obres d'arranjament de les andanes i el pas inferior de l'estació de Les Fonts. Es tracta d'una renovació amb un cost de 346.000 euros que començarà a gestar-se el primer trimestre de 2022 amb una durada estimada de tres mesos.

Concretament, les obres consistiran a renovar el paviment de les andanes i la millora del pas inferior i l'accés per la Plaça de l'Estació. Durant l'execució es garantirà l'accés a les instal·lacions dels usuaris, amb especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda, segons la companyia, que apunta que l'actuació " forma part de la política de FGC de manteniment de les seves instal·lacions per millorar el confort de les persones usuàries i garantir un servei de qualitat".

Els treballs consistiran a substituir l'actual paviment continuï de les andanes per paviment modular, més fàcil de mantenir i amb millor drenatge en cas de pluja. En el cas dels paviments i la millora dels accessos, s'actuarà sobre una superfície d'uns 1.600 metres quadrats. El 2019, l'estació va tenir unes 424.000 validacions.

Les obres es desenvoluparan en diferents fases, tenint en compte que primer es treballarà per enllestir l'andana de la via 2, i després la de la via 1. Finalment, es treballarà sobre els accessos exteriors. Segons la companyia, els treballs es duran a terme "majoritàriament" en horari diürn, però per a aquells que calgui fer de nit s'evitarà realitzar els que generin impacte acústic.