MútuaTerrassa busca voluntaris per provar un fàrmac contra la Covid

Han de ser contacte estret d'una persona que hagi donat positiu

Hospital Universitari MútuaTerrassa.
Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Roger Navarro
A.M
22 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:08h
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) treballa en un estudi clínic que investiga un nou fàrmac per prevenir la Covid-19. En concret es vol provar en persones que conviuen amb algú diagnosticat recentment de Covid-19 i que presenta símptomes.

Les persones voluntàries que vulguin participar-hi han de complir una sèrie de requisits com ara ser major de 18 anys; conviure amb algú que hagi estat diagnosticat de Covid-19 en els darrers quatre dies dies i que presenti simptomatologia; que mai hagi resultat positiu de Covid-19; que no hagi rebut ni tingui previst rebre la vacuna contra la Covid-19 mentre participi a l’estudi (38 dies) i que actualment no presenti cap símptoma de la malaltia.

La Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de l’HUMT i cap de la Unitat de Malalties Infeccioses, és la investigadora principal de l'estudi que té per objectiu afavorir l’avenç en la recerca mèdica del coronavirus. 

A l'assaig clínic participen 350 centres d'arreu del món i són un aspecte determinant en el desenvolupament dels fàrmacs. Al llarg del procés es recopila informació sobre el possible fàrmac i si aquesta mostra que és segur i eficaç es proporciona a les autoritats reguladores, les quals decideixen si aproven l'ús del fàrmac per part dels pacients.