Terrassa s'immunitza davant l'Òmicron

El centre de vacunació mòbil estarà disponible tant avui com demà al pàrquing del Parc Vallès

El Parc Vallès de Terrassa es converteix en un centre de vacunació portàtil
El Parc Vallès de Terrassa es converteix en un centre de vacunació portàtil | Carlos Paños
Carlos Paños
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:16h
Davant de l'ofensiva de la Covid-19 als darrers mesos, aquest dilluns 20 de desembre el pàrquing del Parc Vallès de Terrassa ha acollit el primer, dels dos dies, de vacunació per a la població egarenca.

La jornada ha començat ben d'hora -concretament a les 9 h- i des de l'inici, tot i el fred, ja hi ha hagut força gent. Fet que ha provocat que s'hi anés creant una cua que, a mesura que avançava el matí, ha anat creixent. Fins al punt que alguna persona, sobretot d'edat avançada, ha decidit agafar una cadira i anar fent la fila asseguda.

Com que la cua és llarga i el Parc Vallès és un centre comercial on hi ha molts establiments, alguns dels acompanyats aprofiten l'ocasió per fer encàrrecs. El Sebastià, de 34 anys, explica a LaTorre que ell ja es va vacunar fa temps i que ara ha anat a fer un parell de compres mentre espera a la seva mare, de 62, que es vacunés de la tercera dosi o com diu ell "la del reforç".

I és que com menciona Dolors Heras, infermera d'un centre d'atenció primària i responsable d'un equip mòbil de vacunació, aquest és un dels principals públics: els majors de 60 que ja tenen dues dosis. Tot i que no l'únic, ja que aquelles persones més grans que 12 anys que no tenen la primera i els de Janssen de més de 18 -sempre que hagin passat tres mesos- també són el perfil d'aquesta cita.
 

Els majors de 60 que ja tenen dues dosis són ún dels perfils principals de la jornada Foto: Carlos Paños


Heras també comenta que el transcurs de la jornada està anant molt bé i que ja han atès a unes 125 persones -a les 11.30 h-. Al que afegeix mirant la cua, on no para d'arribar gent, que seran moltes més i que "si es continua amb aquest ritme arribarem a l'objectiu de 1.000 dosis, que són les que tenim".

Hi ha alguns assistents com la Sara de 40 anys que no s'han pogut vacunar, atès que els que tenen dues dosis de Pfizer no es poden posar la Moderna, que és justament la que s'administra en aquest punt. En canvi, Astrazeneca i Janssen sí que poden: "Jo que em volia vacunar no he pogut i el meu marit que l'he portat obligat sí perquè és Astrazeneca. Fixa't com és la vida". Tot i això, la Sara apunta que li sembla una gran idea el centre de vacunació portàtil i destaca la importància de les xarxes en aquests temes, ja que ella ho va descobrir pel Facebook.

Hi ha altres com la Maria de 64 anys que encara no ho han descobert, fet que provoca que quan passi per allà pregunti que és. Ella ja porta les tres dosis, però el seu fill de 30 no porta cap. Per això, quan comprèn que és un centre de vacunació menciona que demà el portarà sense falta, atès que fa molt temps que el porta "empenyent" perquè ho faci. 
 

Al centre de vacunació no es necessita cita prèvia Foto: Carlos Paños

 

Pel que fa als joves no hi ha molts perquè com apunta Araceli, de la Creu Roja, la majoria ja estan vacunats. Tot i que encara queda algun. El Vicent de 50 anys acompanya al seu fill de 27 a què es posi la primera i menciona que el seu progenitor no va poder vacunar-se en el seu moment i que ara aprofita la possibilitat.

La jornada -que ja s'ha fet a Badalona i Santa Coloma i que pròximament es farà a Mataró- segueix aquesta tarda i durant tot el dia de demà. És cert, que com apunta la recentment vacunada Mònica de 47 anys i sanitària que "hi ha una horeta de cua, però val la pena. Sobretot, tenint en compte com s'està posant de crítica la situació". Al que afegeix que la vacunació és important "per protegir-nos i per frenar la mortalitat no només nostra, també dels nostres éssers estimats".