Sis noves defuncions a Terrassa on el risc de rebrot supera els 1.200 punts

Actualment als hospitals hi ha 80 ingressats; 9 persones a l'UCI i 4 més semicrítics

UCI de l'Hospital MútuaTerrassa.
UCI de l'Hospital MútuaTerrassa. | Albert Alemany
20 de desembre del 2021
Actualitzat el 04 de gener del 2022 a la 13:46h
La pandèmia, descontrolada a Terrassa. Aquest dilluns 20 de desembre a la ciutat es registra un risc de rebrot de 1.244 punts i un percentatge de positius que s'acosta a l'11%. A més a més, els últims dies sis persones més han perdut la vida a causa de la malaltia. Tot plegat, unes dades epidemiològiques que han empitjorat ràpidament a la ciutat i que no són gens bones a les portes de Nadal. Precisament, en una entrevista amb LaTorre, la Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l'Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MutuaTerrassa, considera que no s'haurien de fer dinars de Nadal amb grups de persones no convivents.

Durant el cap de setmana han ingresat 15 persones més als hospitals de Terrassa. Si divendres la xifra d'ingressats era de 65, actualment ja són 80. El risc de rebrot s'ha duplicat en només una setmana: dilluns passat fregava els 600 punts i actualment ja supera els 1.200.Aquesta xifra ja s'aproxima al pic registrat el passat més de juliol on la ciutat va arribar als 1.533 punts. Cal recordar que els 100 punts marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt. En consequència, ja s'ha anul·lat la festa ciutadana de Cap d'Any, prevista al Raval de Montserrat. 

A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) es mantenen els 24 pacients ingressats a planta (7 més que fa una setmana) i hi ha quatre persones a la Unitat de Cures Intensives (tres més que dilluns passat). Per la seva banda, MútuaTerrassa ja hi ha ha 43 pacients a planta (18 més que divendres); es mantenen els cinc a l'UCI (-1), i quatre més a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, 38 son veïns de Terrassa.

Pel que fa a les defuncions, després de setmanes sense registrar-ne cap, aquesta última sis persones han perdut la vida com a conseqüència de la Covid i ja sumen 579, des de l'inici de la pandèmia. Els casos totals ja son 30.420, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 173.653, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 1.826 persones han rebut la primera dosi, i 1.212 la segona.

A la ciutat s'han detectat 1.068 casos confirmats setmanals, el doble que fa una setmana mentre que fa un mes només es detectaven 50 malalts cada set dies a la ciutat. La velocitat de contagi (Rt) ha cescut unes dècimes i ara es troba en 1,71, mentre que dilluns era de l'1.17, per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: en una setmana s'ha passat del 7,25% al 10,97%.