Cs Terrassa defensarà que es faci el 25% de classes en castellà

El partit defensa el model del trilingüisme a Catalunya

Des de Cs defensen el model trilingüe.
Des de Cs defensen el model trilingüe. | ACN
A.M
17 de desembre del 2021
Cs de Terrassa presenta una moció, a ple municipal de desembre, per defensar el compliment de la resolució judicial del TSJC que estableix l'obligatorietat d'impartir, almenys, el 25% de les classes castellà. El regidor, David Aguinaga, ha denunciat que “a Catalunya, s'està negant als ciutadans el dret a rebre una educació en espanyol, com a llengua vehicular, malgrat que és la llengua materna de la majoria dels catalans”.

En la proposta, el partit taronja també demana que l'Ajuntament “mostri el seu rebuig a la campanya d'assenyalament i intimidacions a Canet de Mar contra la família del col·legi el Turó del Drac que va sol·licitar el compliment d'aquesta sentència”. Per Cs el model a seguir és del del trilingüisme "on el català i l'espanyol, juntament amb una tercera llengua, siguin vehiculars".

Aguinaga també ha denunciat les subvencions que la Generalitat atorga a entitats i organitzacions com a Plataforma per la Llengua l'objectiu de la qual és "la imposició de la llengua catalana en les diferents esferes públiques i quotidianes”.

Durant el ple municipal, el partit liberal també reclamarà que l'Ajuntament reforci la campanya informativa sobre les condicions d'accés a les noves àrees de vianants; la voluntat de deixar sense efecte l'Impost d'Emissions de Diòxid de Carboni dels Vehicles de Tracció Mecànica; i una moció per a sol·licitar l'ampliació del projecte ‘Treball als Barris’ a altres barris de la ciutat.