Junts demana gratuïtat pels terrassencs per visitar els monuments de la ciutat

El partit també defensarà el model d’immersió lingüística en català a l’escola al ple municipal

Vista del Castell Cartoixa i el parc de Vallparadís.
Vista del Castell Cartoixa i el parc de Vallparadís. | Arxiu
A.M
17 de desembre del 2021
Pocs dies abans de Nadal Terrassa celebrarà el ple municipal del mes de desembre. Un ple on Junts per Terrassa defensarà, d'una banda, la gratuïtat dels terrassencs als monuments de la ciutat; i, de l'altra, el model d’immersió lingüística en català a l’escola. 

D'una banda, proposen modificar l’ordenança fiscal que regula el preu per visitar els conjunts patrimonials del municipi, formats per les Esglésies de Sant Pere, la Casa Alegre de Sagrera i el Castell Cartoixa, per tal que l’entrada a tot el patrimoni passi a ser gratuïta per a les persones empadronades a Terrassa. 

Actualment els terrassencs paguen tres euros i des de Junts per Terrassa defensen la gratuïtat del patrimoni per a la gent del municipi, convençuts que, “com més coneguin Terrassa i la qualitat del nostre patrimoni cultural, més orgull de pertinença tindrà tothom". També lamenten que la normativa no regula el preu reduit per les famílies monomarentals i monoparentals. 

L'altre proposta de resolució és la defensa del model d’immersió lingüística a l’escola que a hores d'ara està amenaçat arran de la sentència del TSJC, que obliga les escoles a fer un mínim d’un 25% de classes en castellà. 

La portaveu, Meritxell Lluís i la regidora Montserrat Trullàs, denunciaran que la judicialització de la política acabi arribant a l’escola i la necessitat de ser el baluard del model lingüístic català. Per a Junts, cultura i llengua són elements conformadors de la identitat i de la nació. Per tant, la defensa de la llengua i de la cultura catalana ens ha de ser objectiu prioritari de l’acció política, i el català ha de ser la llengua vehicular i d’aprenentatge a l’escola.