Tot a punt per la Mitja Marató de Terrassa

Se celebra aquest diumenge 23 de gener juntament amb la Cursa Santi Centelles de 5 km

Mitja Marató Terrassa 2020
Mitja Marató Terrassa 2020 | Rafel Casanova BCF
Carlos Paños / Anna Mira
19 de gener del 2022
Actualitzat el 21 de gener a les 16:56h
Tot a punt per la 22a edició de la Mitja Marató de Terrassa. Aquest diumenge 23 de gener els carrers de la ciutat es tornaran a omplir de corredors en un circuit 100% urbà. Com ja és habitual es farà també la Cursa Santi Centelles, de 5 km de recorregut i de caràcter no competitiu.

Per fer-ho possible, però, des de l'organització de l'esdeveniment esportiu necessiten voluntaris de control de circuit per estar al costat de les tanques perquè no passin els cotxes. Han fet una crida a les xarxes socials perquè tothom qui ho vulgui es posi en contacte amb l'organització. Tots els voluntaris rebran una samarreta, un entrepà i aigua. 

El dissabte 22 de gener l'entrega dels dorsals es farà en el Museu de la Ciència i Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Fet que suposa una gran novetat, ja que abans els números s'entregaven dos dies abans i no un. Un altre de les particularitats d'aquesta edició és el cartell, on es pot veure que dins del 22 hi ha fotografies de la sortida de l'última mitja marató. A més, hi ha una part on també surten castellers i un trabucaire, atès que la cultura egarenca també s'ha de reflectir.


Durant la presentació de l'acte, el president de l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, David Otero, va explicar que, en proporció, el territori egarenc té la mateixa població que Barcelona, per tant, la carrera ha d'estar a la mateixa alçada que la de la ciutat comtal. Per aquest motiu serà regulada per la Real Federació Espanyola d'Atletisme i comptarà amb competidors internacionals de gran nivell. A més, el 2021 Terrassa va ser reconeguda per la Unió Europea com a ciutat de l'esport, per consegüent, ha de ser una referent del món esportiu. Per això, es posen la meta de participació en 5.000 competidors.
 


Afectacions al trànsit
Les afectacions al trànsit s'aplicaran al llarg del matí, des de les 8 h fins a la finalització dels actes o bé fins al pas del darrer corredor per cada punt. Es preveu que la prova s’acabi entre les 13 i les 13.30 h. La Mitja Marató sortirà a les 10 h, i la Cursa Santi Centelles, amb un circuit de 5 km, ho farà 15 minuts després (10.15 h). Totes dues proves sortiran i arribaran al mateix punt, a la rambla d’Ègara, concretament a l’alçada del carrer de Vallhonrat la sortida, i del carrer del Doctor Cabanes l’arribada.

A partir de les 6.15 h de diumenge es tallarà totalment el trànsit de la rambla d’Ègara, entre la carretera de Martorell i la plaça d’Enric Granados, zona reservada al muntatge de les infraestructures de la prova i l’escalfament dels corredors. Aquest tall de trànsit inclou també els carrers transversals d’aquest tram. No es permetrà la circulació per la rambla d’Ègara, en el tram que va des del Doré fins al Portal de Sant Roc, fins que la prova finalitzi i es retirin els elements de la cursa, al voltant de les 14 h.

Una altra via important de la ciutat que es veurà afectada és el passeig del Vint-i-dos de Juliol, que es tallarà totalment en els dos sentits entre la rambla d’Ègara i els carrers d’Almeria i de Sant Damià. Aquest tall s’anirà modificant segon el pas de les dues proves, quedant totalment obert al voltant de les 11 h, quan finalitzi la cursa Santi Centelles.

Com a norma general, es tallaran al trànsit totalment o en algun dels seus sentits totes les vies per on transiti la prova al pas dels corredors des del pas de la bandera vermella de la Policia Municipal fins que arribi el vehicle policial de tancament de la prova. Els carrers transversals a l’itinerari també podran patir restriccions de trànsit com a mesura de seguretat perquè els vehicles no arribin a l’alçada dels atletes.