​Descobreix els racons més emblemàtics de Terrassa a través de la música

L'itinerari ofereix, a més, una proposta pedagògica per a les escoles del municipi

Masia Freixa de Terrassa, un dels 12 punts d'interès
Masia Freixa de Terrassa, un dels 12 punts d'interès | ACN / Albert Segura
Y.C.
27 de desembre del 2022
Arriba a Terrassa una nova forma de conèixer la ciutat, la seva història, cultura i singularitat urbanística; a través de la música. Terrassa Sonora és un itinerari audible que segueix el concepte de mapa o àudio-guia i que convida als vianants a recórrer els diferents punts de la ciutat amb una explicació prèvia i una melodia que representa l'element arquitectònic que es té al davant.

La proposta cultural s'inicia amb un codi QR, visible a cada espai d'interès, que es pot escanejar en qualsevol dispositiu mòbil i que invita a gaudir de la música en edificis artístics, llocs històrics i paisatges singulars del món cultural. Les peces -sempre relacionades en l'àmbit històric, social o cultural- són protagonitzades per músics terrassencs o vinculats a la ciutat que porten estils des d'origen medieval fins a l'actualitat.

L'itinerari també ha estat adaptat als centres escolars del municipi que poden participar en aquest viatge turístic i històric amb visites autònomes, guiades, a través d'una obra teatral, concerts i fins i tot un Street Scape –joc d'enigma al carrer-. L'objectiu del violinista i compositor del Quartet Brossa i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, Aleix Puig, és mostrar als joves les joies artístiques de l'entorn i donar veu i reconèixer a personalitats a escala musical i figures històriques.

Els 12 edificis emblemàtics del projecte Terrassa Sonora són la Masia Freixa, el Raval de Montserrat, la Nova Jazz Cava, la Plaça Vella, la Basílica del Sant Esperit, la Casa Museu Alegre de Sagrera, l'Auditori i Escola Municipal de Música -Conservatori de Terrassa, l'Església de Santa Maria, la Plaça Rector Homs (Seu d'Ègara), la Placeta Rosa Puig, la Rambla d'Ègara i el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.