Mor Francesc Llonch, director de Càritas Diocesana de Terrassa

La capella ardent estarà situada en el Tanatori de Sabadell

Francesc Llonch, director de Càritas Diocesana de Terrassa.
Francesc Llonch, director de Càritas Diocesana de Terrassa. | Cedida
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:17h
Aquest dimecres 15 de desembre ha mort el fins ara director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Francesc Llonch, als74 anys a causa d'una malaltia. Llonch va agafar el càrrec de director el 2 de juliol de 2019 en substitució de Salvador Obiols. 

En un comunicat del Bisbat de Terrassa, expliquen que en aquests mesos Llonch ha continuat el treball de consolidació de l’acció de Càritas Diocesana i la coordinació amb les parròquies, a més de la col·laboració amb altres entitats. "Sempre ha posat la persona al centre de l'acció i ha vetllat en tot moment per l'acompanyament de totes i la seva dignitat com a fills de Déu".

Durant el període al capdavant de Càritas, Llonch ha hagut de fer front a la pandèmia de la Covid-19 i al notable increment d'atenció a les persones més vulnerables en un entorn social de desconcert i incertesa.

El descriuen com un home proper, empàtic, atent, amb il·lusió per construir un món millor i més just que abraci a tothom. Tot i la malaltia que se li va detectar en el seu moment, ha volgut continuar la seva dedicació a l’Església a través de Càritas fins que les forces li han permès.

La capella ardent està situada en el Tanatori de Sabadell, dijous dia 16 a partir de les 18h i divendres dia 17 des de les 9.45h fins a les 13.30h.

Llonch va néixar l'any 1947 a Castellar del Vallès l’any 1947 i es va dedicar a l'enginyeria tèxtil. Entre els anys 1994 i 1998 va ser president del Gremi de Fabricants de Sabadell i membre de la Junta i Comitè Executiu de Foment del Treball. Va ser conseller de la companyia d’aigües de Sabadell CASSA, patró de la Fundació per la Indústria i membre de la Junta de Texfor.