Tastadors d'aigua: la mesura de Terrassa per millorar-ne el sabor

El pas final contempla la construcció d'un nou dipòsit d’homogeneïtzació i regulació a la planta d’Abrera

A.M
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:40h
Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua.
Seu de l'empresa municipal d'aigua de Terrassa, Taigua. | ACN
El sabor de l'aigua a Terrassa és una qüestió pendent des de fa anys. Ara, a través de l'empresa pública Taigua, es vol posar el focus en la millora del gust i per fer-ho es farà un estudi amb tastadors d'aigua professionals. 

S'han previst un seguit d'actuacions entre les quals destaca un estudi sobre l’anàlisi del perfil del sabor, que va a càrrec d’un equip de tastadors professionals. Seran 10 persones que han rebut una formació especialitzada i que a partir de l’any vinent, treballaran per analitzar el gust de l’aigua del sistema d’abastament públic de Terrassa.

Aquest equip de tastadors es mantindrà durant set anys per fer, així, un seguiment de tot aquest procés. Tanmateix, l’any vinent també s’organitzarà un cicle de tastos no professionals, que comptarà amb la participació del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), de personal de Taigua i d’altres entitats i associacions.

La la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, explica que en el gust de l’aigua influeixen aspectes com les pròpies característiques de l’aigua del Llobregat, i per altra banda, el gust té un component subjectiu, on la percepció de cada persona també compta. Amb tot, ha manifestat que "som conscients que per a molts terrassencs aquest és un tema important i cal treballar-lo per assolir millores properament"

Així, després del període per tastar l'aigua es farà estudi que permetrà comparar la diferència entre les alternatives domèstiques al consum d’aigua d’aixeta (aigua embotellada o sistemes d'osmosi) i una solució que sigui de caràcter públic. Finalment, està contemplat el projecte de construcció d’un nou dipòsit d’homogeneïtzació i regulació a la planta d’Abrera, que contribuirà a millorar el gust i la seva salinitat.