Canvis de circulació a la Rambla per accedir al pàrquing del Mercat

Amb aquesta mesura es vol reduir el trànsit dels carrers d’Arquimedes i de Galileu

Senyalització d'accés a l'aparcament del Mercat de la Independència.
Senyalització d'accés a l'aparcament del Mercat de la Independència. | Anna Mira
A.M
15 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:33h
Des d'aquest dimecres 15 de desembre, l'Ajuntament ha habilitat el pas de vehicles per la Rambla d'Ègara -de nord a sud- per accedir a l'aparcament del Mercat de la Independència. Aquesta nova ruta s'incorpora a la que es actualment es fa pel carrer de Grànius. D'aquesta manera, es vol facilitar l’accés a l’aparcament i també reduir el trànsit dels carrers d’Arquimedes i de Galileu. 

Es tracta de la primera de les mesures que el consitori té previst dins del pla d’actuació progressiu de reducció del trànsit i de pacificació dels carrers d’Arquimedes i de Galileu. Així doncs, ja s'ha col·locat la nova senyalització i ja es pot fer un d’aquests recorregut per accedir a l’aparcament públic. 

Per tal d’informar a la ciutadania d’aquesta novetat, els treballadors del pàrquing lliuraran fulletons informatius a les persones usuàries de la instal·lació quan hi accedeixin. A més, aquest document també recordarà la ruta d’accés a l’aparcament de l’Ajuntament-Mercat de la Independència des de l’entrada de la ciutat, per la plaça del Doré, també a través de la Rambla d’Ègara. 

També es preveu fer una campanya similar a l'aparcament públic de la plaça del Progrés de manera que es lliuraran fulletons informant del recorregut des de la plaça del Doré, passant per la Rambla d’Ègara i el carrer de Gutenberg, fins arribar al pàrquing. 

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, reconeix que "cal reforçar la comunicació perquè els vehicles que hagin d’accedir a l’aparcament ho facin utilitzant la Rambla, i així aconseguim descongestionar, en la mesura del possible, els carrers del voltant".

1 hora d'aparcament gratuït
Des de l'Ajuntament també recorden que hi ha les targetes de bonificació d’una hora d’aparcament gratuït que Egarvia posa a disposició del Gremi d’Hostaleria, les associacions de comerciants i tots aquells establiments que ho sol·licitin.

Una mesura disponible als pàrquings públics de la ciutat (avinguda de Barcelona, avinguda de Lluís Companys, plaça del Progrés, carrer de Sant Leopold i plaça del Primer de Maig), els divendres, dissabte i diumenge (entre les 20 i les 23.30 h), per dinamitzar el sector d’hostaleria i la restauració de la ciutat.