El Ballet de Geòrgia puja a l'escenari de la Factoria Cultural de Terrassa

Es tracta de l'últim espectacle de la 38a temporada BBVA de Dansa que tindrà lloc aquest dissabte 18 de desembre

Serà la tercera vegada que el Ballet de Geòrgia actua a Terrassa.
Serà la tercera vegada que el Ballet de Geòrgia actua a Terrassa. | Cedida
A.M
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:17h
El Ballet de Geòrgia posarà punt final a la 38a temporada BBVA de Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa amb un espectacle aquest dissabte 18 de desembre. La companyia russa porta Chopiniana, considerada l’obra mestra de Fokin, Mozartiana, coreografiada per George Balanchine i acaba amb una inserció de la dansa georgiana Sagalobeli que fuig de la dansa tradicional i incorpora trets contemporanis.

El Teatre Estatal Acadèmic d’Òpera i Ballet de Geòrgia – Tbilisi va ser fundat el 1851. Ja des dels seus inicis la seva companyia ha estat fortament vinculada a les grans figures del ballet clàssic mundial. Des del 2004, Nina Ananiashvili n’és la directora artística i ha introduït nous estils coreogràfics que van més enllà del clàssic. Ananiashvili també ha potenciat les col·laboracions internacionals amb companyies i ballets com el Danish Royal Theatre i el Covent Garden.

Entre els primers ballarins que han actuat amb la companyia hi figuren Ángel Corella, Maria Alexandrova, Karim Abdulim, Tamara Rojo, i David Makhateli. Des de la dècada dels vuitanta i noranta Tbilisi acull diverses representacions del Teatre Imperial de Ballet de Sant Petersburg. 

Natural de Geòrgia, Ananiashvili va esdevenir primera ballarina del Teatre Bolxoi de Moscou l’any 1985 on va representar els papers principals de les coreografies més importants com El Llac dels Cignes, La Bella Dorment, Giselle, Romeu i Julieta, Raymonda, i El Quixot.

L'any 1988 Ananiashvili es va convertir en la primera ballarina de l'antiga URSS que actua com artista convidada pel New York City Ballet. Des d’aleshores, ha actuat amb els ballets més prestigiosos del món com el Royal Danish Ballet, el Royal Ballet del Covent Garden del Regne Unit, el Ballet Real de Suècia, el Ballet de Houston o el Ballet de Tokio. És considerada una de les ballarines amb una de les carreres professionals més sòlides de la història del ballet.