Vistiplau definitiu per ampliar el polígon dels Bellots II de Terrassa

La Generalitat ha aprovat la modificació del planejament municipal que afecta el sector

Així s'urbanitzarà el polígon Bellots II de Terrassa.
Així s'urbanitzarà el polígon Bellots II de Terrassa. | Cedida
14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:58h
Vistiplau definitiu de la Generalitat per l'ampliació del polígon industrial dels Bellots II de Terrassa. Aquest dimarts 14 de desembre la Comissió territorial d’urbanisme de de l’Arc Metropolità, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat definitivament la modificació del planejament municipal. 

En concret, el que afecta el sector Els Bellots II, situat al sud-est del nucli urbà de Terrassa i actualment ocupat per camps de conreu i les masies dels Bellots i de Can Torrella. Així doncs, després d'anys de modificacions del POUM finalment, el departament de Territori i Sostenibilitat ha donat llum verda per ampliar l'activitat industrial i logística. 

Els detalls del nou polígon
En l'últim document es delimita un sector de 948.243 m2 de superfície per a usos terciaris, industrials i logístics en parcel·la de grans dimensions. En concret, es qualifica com a zona per a activitat de gran indústria i logística, amb una parcel·la mínima que haurà de ser superior als 20.000 m2 de superfície. Les naus que s’hi construeixin podran tenir una alçada màxima de 18 metres.

També es preveu urbanitzar el vial nord-sud de connexió amb la N-150, mitjançant una rotonda a nivell, i amb la C-58, mitjançant una doble rotonda i un viaducte. Es crearan diverses àrees d’equipaments: una que inclourà la masia dels Bellots i l’altra, al nord del sector, tocant l’N-150. En aquest punt es situa un equipament d’escala metropolitana, així com part del sostre per a usos terciaris. Finalment, es crearà una franja d’espai lliure que arribarà fins el límit amb l’Anella Verda de Terrassa.

Sense opció a marxa enrere
La urbanització d'aquesta zona de Terrassa ha portat a diferents grups i plataformes ecologistes a posicionar-se en contra. Defensen el seu alt valor de biodiversitat i consideren que el planejament de fa 20 anys no s'adequa a les necessitats ni sensibilitats actuals.

Unes protestes que comparteix l'actual regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, tal com va apuntar en una entrevista amb LaTorre, però que no es pot evitar "si no volem arruïnar quatre generacions de terrassencs o més".