Terrassa en Comú està en converses amb Podem per presentar-se plegats a les municipals

Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres torna a formar part del paraigua del projecte d'En Comú

Membres de Terrassa en Comú durant la campanya electoral del 2019.
Membres de Terrassa en Comú durant la campanya electoral del 2019. | Cedida
14 de desembre del 2021
Actualitzat el 27 d'abril del 2022 a les 11:52h
Focalitzats en el treball organitzatiu i "fent un procés maduratiu". Terrassa en Comú (TeC) ha començat a fer girar l'engranatge amb la mirada posada a les eleccions municipals del maig del 2023. ​És per això que està en converses amb Podem "amb la voluntat d'anar junts", explica la responsable d'organització de Catalunya En Comú, Agnès Petit, en declaracions a LaTorre. 

Fins l'any 2029 TeC era el principal partit a l'oposició -amb sis regidors- en un govern socialista. Però pocs mesos abans de les eleccions la coalicióIniciativa Verda - Unitat d’Esquerres (Ive), sorgida d'ICV i EUiA, va decidir despenjar-se i presentar-se per separat amb Podem. Una ruptura que, juntament amb "el fenomen Tot per Terrassa, va tenir penalització" i va apartar del tot el projecte d'Ada Colau a la ciutat. 

Actualment, el partit que a Terrassa liderava Xavi Matilla està treballant en la part organitzativa de la força política. "Estem fent balanç i valoració del mandat", ha afegit Petit per, posteriorment, engegar el procés de primàries i escollir la persona que encapçalarà la llista electoral pels comicis locals. 

L'acostament dels comuns i podem ja s'ha fet públic també a ciutats de l'entorn com Sabadell o Sant Cugat i es vol dura a terme en el "màxim de municipis de Catalunya" però a Terrassa Petit ha explicat que "el procés maduratiu és més lent que a altres llocs". Ha recordat que malgrat el nombre de vots, ni ells ni altres partits com la CUP o el PP van obtenir representació política. TeC va sumar 4.636 vots (4,85%) i Podem-Ive 3.511 (3,68%). 

Segons ha pogut saber aquest mitjà al capdavant del treball organitzatiu hi ha persones que lideraven el partit fa un parell d'anys però no es descarten també cares noves. Més endavant, el partit té previst fer pública la situació i presentar el projecte polític per tornar a l'Ajuntament de Terrassa quatre anys després.