Terrassa fa més agradable el Portal de Sant Roc

Les activitats es duran a terme en dos vessants: la creació d'àrees de descans i la decoració de la calçada

Portal de Sant Roc de Terrassa.
Portal de Sant Roc de Terrassa. | GSV
Carlos Paños
13 de desembre del 2021
Des de divendres 10 de desembre fins al llarg d'aquesta setmana, l'Ajuntament de Terrassa executarà un seguit d'actuacions urbanístiques i de jardineria per tal de canviar la imatge del Portal de Sant Roc.

L'objectiu de la iniciativa és fer més agradable l'espai públic i fomentar el passeig de la ciutadania per la calçada central d'aquest vial que, tot i que fa temps que és per a vianants no està plenament normalitzat.

Per això, les actuacions que es realitzaran tindran dos vessants: la creació d'àrees de descans i la decoració de la calçada. D'aquesta manera, s'han creat cinc noves illes de repòs al llarg del portal -cadascuna formada per tres bancs i dues grans jardineres de fusta-, on es plantaran alzines o garrofers. Altrament, en la vorera sud -entre els carrers de Vinyals i de la Cisterna- es col·locaran un seguit d'arbres en testos decoratius.

En aquests treballs, també s'ha previst decorar la zona de la calçada central amb les il·lustracions de figures humanes fent accions del dia a dia de l'artista terrassenca, Anna Clariana.
 

Dibuix de l'artista terrassenca Foto: Anna Clariana


Per la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, aquesta proposta de la il·lustradora "dona vida al carrer plasmant algunes activitats quotidianes com passejar, comprar, jugar, gaudir de l'espai... que són les que omplen de vida la ciutat i que també volem que omplin el Portal de Sant Roc". A més a més, Melgares comenta que "aquestes actuacions donen resposta a les demandes del veïnat i comerciants de la zona, que ja fa temps que reclamaven millores."