Es disparen el risc de rebrot i els ingressats per Covid a Terrassa

Les dades epidemiològiques empitjoren i ja són gairebé una cinquantena de veïns que necessiten assistència mèdica

Hi ha set pacients ingressats a les UCI
Hi ha set pacients ingressats a les UCI | ACN
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:40h
Les dades de la pandèmia a Terrassa han empitjorat notablement els últims dies i cada dia els hospitals tenen més persones ingressades amb Covid-19. Els indicadors epidemiològics no paren de créixer i a Terrassa el risc de rebrot ja supera els 600 punts, 200 més que divendres passat. 

El nombre d'ingressats també ha crescut en l'última setmana i els contagis s'han disparat. A la ciutat s'han detectat 542 casos confirmats setmanals, 200 més que fa just una setmana. Fa un mes només es detectaven 50 malalts cada set dies a la ciutat. 

Pel que fa als ingressats, aquest divendres 10 de desembre son 48 les persones ingressades als hospitals de Terrassa: set més que fa una setmana. Fa un mes a la ciutat no s'arribava a la desena d'ingresats. 

A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) hi ha 17 pacients ingressats a planta (cinc més que fa una setmana) i es mantenen a dues les persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI). També tenen un malalt amb atenció domiciliària. Per la seva banda, MútuaTerrassa hi ha 19 pacients a planta (un menys que divendres passat), cinc a l'UCI (+3), i es mantenen quatre a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, 29 son veïns de Terrassa.

Pel que fa a la resta d'indicadors, el risc de rebrot segueix disparat i ja és de 602 punts, quan fa tot just una setmana era de368 i fa quinze dies 194. Cal recordar que els 100 punts marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt.

En consonància, la velocitat de contagi es manté en l'1,5 però per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: en una setmana s'ha passat dels 5,96 al 7,25%. Fa quinze dies que era de 3,89%. 

En termes generals les defuncions per Covid-19 a Terrassa es mantenen una setmana més en 573, després de setmanes sense morts. Els casos totals ja son 28.970, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 172.492, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 1.213 persones han rebut la primera dosi, i 1.089, la segona.