Els Bastoners de Terrassa finalitzen el seu 40è aniversari amb un nou públic, la secundària

El 12 de desembre la Masia Freixa acollirà l'acte de presentació sobre el llibre de la colla

Roda de premsa  per celebrar el 40è aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa.
Roda de premsa per celebrar el 40è aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa. | Carlos Paños
Carlos Paños
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:10h
Divendres 10 de desembre a les 12 h el bar del Teatre Principal ha acollit la roda de premsa de tancament de les activitats proposades per celebrar el 40è aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa

L'objectiu de la celebració -com ha mencionat en Marc Galí, personatge emblemàtic de la cultura popular terrassenca- és mostrar la història del ball de bastons, tant de la colla antiga com de l'actual, i promoure que aquesta cultura popular arribi a nens i joves de la ciutat.Per aquest motiu, ha explicat que en aquest any a més de fer tallers per primària també ho han fet per secundària, una edat que com confessa "sempre ens havia quedat una mica penjada".

I és que els Bastoners, amb la col·laboració de l'Ajuntament, han apropat durant aquest curs el ball a  500 persones de secundària. Fet que ha sigut tan gratificant que no descarten que en el futur continuïn treballant en aquesta línia d'edat.

Sobretot, tenint en compte l'entrada de les 'maletes pedagògiques', que són tallers personalitzats i adaptats per nivells que proporciona la colla a les escoles perquè aquestes puguin conèixer més sobre aquesta dansa popular i el que representa. Per Rosa Boladeras, regidora de Cultura, és una gran idea, ja que la considera com una "activitat necessària".

A més a més, Òscar Montes -expresident i ex-cap de colla de l'entitat- ha parlat sobre l'exposició dels Amics de les Arts, que va marcar l'inici dels actes commemoratius de l'aniversari, i del llibre Els bastoners de Terrassa, una història de més de 40 anys. Una obra que ha portat fer-la una dècada, atès que ha necessitat molta recerca d'arxius, diaris i fonts. En aquesta es mostren fotos i s'expliquen els orígens, les vivències personals, els actes més importants, com és l'organització i tots els balls i músiques de la colla.

Pel que fa als exemplars, s'han fet 400 unitats i es podran comprar a les llibreries de la ciutat a un preu de 20 euros. En cas de voler saber més, aquest diumenge 12 de desembre a les 12 h hi haurà a la Masia Freixa un acte de presentació. Dia que a més, coincideix amb Santa Llúcia i amb la primera vegada que, a la colla dels Bastoners de Terrassa, s'estrenen els membres més petits.