Terrassa manté l'arribada del patge Xiu-Xiu i la Cavalcada dels Reis

Davant l'augment de casos de Covid els patges reials es faran tests d'antígens i es demana mantenir la distància de seguretat en tot moment

El patge Xiu-Xiu, rebent cartes dels nens terrassencs.
El patge Xiu-Xiu, rebent cartes dels nens terrassencs. | J.A
24 de desembre del 2021
El Nadal ja és ben present a Terrassa i amb ell arriben els nervis dels més petits per la nit més màgica de l’any. Malgrat la situació de pandèmia i l'augment de contagis, les festes nadalenques vol ser una festa de retrobament de la ciutat i per això s’han organitzat diverses activitats per recuperar la presencialitat. Una de les més esperades és l’arribada del patge Xiu-Xiu, l’ajudant dels Reis que recull les cartes amb tots els desitjos dels infants. 

Tal com estava previst, el patge Xiu-Xiu arribarà a Terrassa aquest diumenge 26 de desembre a les 18 hores. Ho farà a l’estació del Nord de la ciutat i tot seguit farà un recorregut per diversos carrers del centre fins arribar a l’atri de l’Ajuntament on es farà el tradicional pregó del patge i la recollida de cartes als Reis. 

Tant a l’arribada als voltants de l’estació, com al Raval de Montserrat, es recomana mantenir de manera estricte les mesures de seguretat, mascareta i distància i evitar aglomerar-se en un mateix espai. En aquest sentit, igual que ja es va fer l’any passat, la cua per poder lliurar les primeres cartes al Patge Xiu Xiu es gestionaran de forma segura, amb distància entre grups de convivència.

En concret passarà pel carrer del Nord, la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer, el Camí Fondo, la placeta de Saragossa, el carrer del Teatre, el carrer de Sant Pau, la Font Vella, passarà per la plaça Vella, el carrer Major i el carrer de la Unió fins al Raval de Montserrat. A més a més, fins el dia 5 de gener el patge recorrerà la ciutat per rebre les cartes dels més menuts. En concret les visites seran:
  • Dilluns 27 de desembre: d'11 a 13 h a l'Escola Pia (C/Col·legi 12-14) i de 17 a 20 h al Districte 7 (passeig de Lola Anglada). 
  • Dimarts 28 de desembre: d'11 a 13 h a LaFACT Garden i Floristeria (C/ de les Campiones Olímpiques, 36) i de 17 a 20 h al Districte 5 (plaça de la Cultura). 
  • Dimecres 29 de desembre: d'11 a 13 h al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rambla d'Ègara, 270) i de 17 a 20 h al Districte 6 (plaça del Primer de Maig). 
  • Dijous 30 de desembre: d'11 a 13.30 h al Districte 2 (plaça de Ca n'Anglada) i de 17 a 20 h al Districte 3 (plaça de Can Palet). 
  • Divendres 31 de desembre: d'11 a 13 h a l'Atlètic Terrasa Hockey Club (carretera de Casteller, 628)
  • Diumenge 2 de gener: de 17 a 20 h al Districte 4 (plaça del Tint). 
  • Dilluns 3 de gener: d'11 a 13 h al Club Egara (C/ de Jacient Biadella, 15) i de 18 a 20.30 al Parc Vallès (avinguda del Tèxtil s/n)
  • Dimarts 4 de gener: de 10.45 a 12 h al Canal Terrassa (plaça de la Farinera,5). Hi haurà places limitades, cal fer reserva prèvia; i de 18 a 20.30 h al Centre Cultural El Social (C/ Font Vella, 40) 
  • Dimecres 5 de gener: de 16 a 17 h al Districte 4 (camp municipal de Futbol de La Maurina). 

Així serà la cavalcada dels Reis
Després d'un any sense cavalcada, aquest 2022 els infants de la ciutat podran tornar a veure els Reis Mags d'Orient desfilar amb les seves carrosses pels carrers de la ciutat. Fidels a la seva cita, el dia 5 de gener, Melcior, Gaspart i Baltasar arribaran a Terrassa al camp municipal de futbol de La Maurina (carrer de Calderón de la Barca, 108). 

Primer, a les 16 h arribarà el patge Xiu-Xiu que recollirà les últimes cartes i a les 16.45 h serà el torn dels Reis Mags. Enguany la cavalcada serà participativa, ja que està oberta de forma gratuïta a tota la ciutadania. 

A les 18 h la cavalcada sortirà de la plaça del Turó de l'Argila, anirà pel carrer de Vallhonrat, la Rambla d'Ègara fins al passeig 22 de juliol, el carrer del Nord, el de la Societat, la plaça de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert on enfilaran el passeig del Compte d'Ègara, el carrer Font Vella, fins la plaça Vella i pujaran pel carrer dels Gavatxons fins al Raval de Montserrat on es preveu que arribin sobre les 19.45 h.  

Davant les darreres dades sanitàries i l’increment de la incidència dels contagis per Covid-19, des de l’Ajuntament de Terrassa es recomana a les persones assistents ales diferents activitats organitzades amb motiu de la visita dels Reis i del Xiu Xiu, seguir en tot moment les indicacions de l’organització, portar sempre mascareta i mantenir la distància personal de seguretat. Així mateix, està previst que tots els patges i patgesses duguin mascareta i que es facin test d'antígens abans de l'esdeveniment als patges i patgesses que vagin a les carrosses.



A més a més hi haurà Reis d'Orient a altres punts de la ciutat. A Vilardell, Torre-sana i Montserrat, Les Fonts, Can Parellada i al Pla del Bon Aire. A més a més, com ja es va fer l’any passat, els Reis Mags d’Orient tornaran a enviar vídeos personalitzats als infants que ho demanin, durant la nit del 5 de gener. 

Revista Nadal Terrassa by naciodigital on Scribd