Terrassa activa una campanya de seguretat alimentària per Nadal

A través de les xarxes socials i de la web del servei de Medi Ambient es donaran indicacions sobre les condicions higienicosanitàries a seguir tant a casa com fora d'aquesta

Durant el transport cal mantenir la cadena de fred, per tant, a l'arribar a casa cal posar l'aliment a la nevera
Durant el transport cal mantenir la cadena de fred, per tant, a l'arribar a casa cal posar l'aliment a la nevera | Getty Images
Carlos Paños
13 de desembre del 2021
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa per Nadal, dirigida tant per a la ciutadania com per les activitats comercials, sobre la importància de la seguretat alimentària. La idea és que, a través de les xarxes socials i de la web del servei de Medi Ambient, es donin consells pel que fa a les condicions higienicosanitàries a tenir en compte quan mengem a casa com quan ho fem fora.

Algunes d'aquestes recomanacions són que durant el transport cal mantenir la cadena de fred, per tant, a l'arribar a casa cal posar-los a la nevera; És important conservar el menjar i els productes d'alimentació frescos en envasos hermètics i preferiblement de vidre; Els aliments cuinats han d'estar ben cuits i no es poden deixar refredar més de dues hores a temperatura ambient; És fonamental rentar-se sovint les mans.

Tot i que els riscos són els mateixos durant tot l'any, en aquestes dates sempre es fan compres més grans, per diversos dies i de productes més delicats. Per això, és crucial extremar les mesures de transport, conservació i elaboració dels plats: manipulació i higiene.

D'acord amb La Llei 18/2009 de salut pública i el Decret legislatiu 2/2003 els ajuntaments han de fer la gestió de riscos dels productes. Per aquest motiu, Terrassa disposa d'un equip tècnic i d'inspecció que vetlla pel compliment de la normativa de seguretat alimentària als establiments minoristes, als de restauració i als de venda directa d'aliments preparats.

Supervisen, entre altres aspectes, el manteniment de la cadena de fred, el correcte estat de les instal·lacions i l'adopció de mesures d'higiene en tots els processos. D'aquesta manera es fa prevenció, s'eliminen o redueixen els riscos per a la salut pública i es protegeixen els interessos dels consumidors.