emergència habitacional

La Diba vol posar remei a l'emergència habitacional del Vallès Occidental

Per aquest motiu, l'ens supramunicipal ha realitzat un estudi per augmentar el parc d'habitatge assequible de lloguer a la comarca

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 9 de desembre de 2021 a les 09:00 |
L’estudi respon a una demanda realitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental | DIBA

La Diputació de Barcelona ha constat la situació d'emergència habitacional que pateix el Vallès Occidental i treballarà per posar-hi remei. Per aquest motiu, l'ens supramunicipal ha realitzat un estudi per incrementar el parc d'habitatge de lloguer assequible a la comarca. Gràcies a la demanda i suport del Consell Comarcal, l'objectiu és disposar d'un instrument estratègic destinat a fomentar la creació d'un fons d'habitatge destinat a polítiques socials. 

En la redacció d'aquest projecte hi han participat cinc municipis prèviament seleccionats: Polinyà, Palau-solità i Plegamans, Sentmenat, Vacarisses i Ullastrell. L'elecció s'ha fonamentat sota criteris de municipis petits com a àrees de demanda forta i acreditada sense estructura per a la prestació de serveis d'habitatge. 


Aquest treball s'ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi en la què s’ha realitzat un inventari dels elements patrimonials de cada municipi susceptibles de ser incorporats en el programa pilot i s’han definit les potencialitats i les característiques de cadascun dels elements des del punt de vista arquitectònic, d’ús actual, urbanístic. En una segona fase, s’han elaborat les diferents propostes d’actuació sobre els elements per tal de poder aprofundir sobre la seva viabilitat i determinar les millors estratègies per a la seva optimització i incorporació a una borsa d’habitatge públic.

La raó de fons d’aquests treballs és facilitar la presa de decisions per incidir en la mobilització i l’ampliació de l’oferta del parc de titularitat pública, en millorar el seu estat físic i de la seva gestió, així com en la seva administració i explotació.

 

 

Participació