El risc de rebrot a Terrassa s'acosta als 400 punts a les portes del pont

Les persones ingressades per Covid als hospitals de la ciutat, superen la quarantena

Vacunació contra el coronavirus a UVic
Vacunació contra el coronavirus a UVic | Josep M. Montaner
03 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:22h
Per a molts, aquest divendres 3 de desembre comença un pont de cinc dies amb unes dades de la pandèmia que no són bones. Els indicadors epidemiològics no paren de créixer i a Terrassa el risc de rebrot ja s'acosta als 400 punts, cent punts més que dilluns.

El nombre d'ingressats es manté en la quarantena però els contagis s'han disparat i ja són 342 els casos confirmats l'última setmana. Dilluns eren 258, fa dues setmanes 183 i fa un mes només es detectaven 50 malalts cada set dies a la ciutat. 

Pel que fa als ingressats, aquest divendres 3 de desembre son 41 les persones ingressades als hospitals de Terrassa: dues menys que dilluns però cinc més que fa una setmana. Fa un mes a la ciutat no s'arribava a la desena d'ingresats. 

A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) hi ha 12 pacients ingressats a planta (cinc més que fa una setmana) i baixen a dues les persones a la Unitat de Cures Intensives (UCI). També tenen un malalt amb atenció domiciliària. Per la seva banda, MútuaTerrassa hi ha 20 pacients a planta (cinc més que divendres passat), dos a l'UCI, i quatre a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, 30 son veïns de Terrassa.

Pel que fa a la resta d'indicadors, el risc de rebrot segueix disparat i ja s'acosta als 400 punts. Actualment es troba en 368 punts quan dilluns era de 285 i fa una setmana de 194. Fa un mes la xifra era de 60 punts. Cal recordar que els 100 punts marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt.

En consonància, la velocitat de contagi és de l'1,56 una mica per sota de la de dilluns (1,64). Igualment, molt per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: en una setmana s'ha passat dels 3,89% al 5,96%. Fa un mes era de l'1,4%.

En termes generals les defuncions per Covid-19 a Terrassa es mantenen una setmana més en 573, després de setmanes sense morts. Els casos totals ja son 28.413, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 171.880, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 713 persones han rebut la primera dosi, i 879, la segona.