Borràs a Terrassa: «Si la unitat del 52% està trencada, es refà»

Junts per Terrassa es presenta en societat en un acte que té les eleccions municipals del 2023 a l'horitzó

Laura Borràs durant l'acte de Junts per Terrassa.
Laura Borràs durant l'acte de Junts per Terrassa. | Julio Diaz
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:07h
Llargs aplaudiments i el públic dempeus per rebre el dream team de Junts a Terrassa, tal com ha dit el coordinador local, Jordi Noguera a la sala d'actes del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), plena de gom a gom. Prop de dues-centes persones no s'han volgut perdre l'oportunitat de sentir, de prop, l'exconseller i regidor de Terrassa, Josep Rull, juntament amb l'exconseller Jordi Turull o la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

En una conversa a tres, informal i propera, Borràs, Rull i Turull han recordat anècdotes viscudes, però han estat contundents amb la defensa de la unitat com l'única manera de combatre la repressió de l'estat espanyol i aconseguir la independència."Si la unitat del 52% està trencada, es refà", ha expressat contundent Borràs. En la mateixa línia Turull ha expressat "cal que dediquem tots els esforços a recosir i no als retrets" i ha afegit que "per tornar-ho a fer, s'ha de tornar a ser i serem més determinats quan hi torni a haver molta mobilització". Per la seva banda Rull ha insistit en el fet que en "aquesta batalla hi hem de ser tots".

En relació amb la situació actual de paràlisi perquè l'estat espanyol "pressuposta però no paga" i les lleis catalanes que no s'aproven perquè s'impugnen, la presidenta del Parlament ha asseverat que "l'autonomia està a l'UCI i per això hem d'aspirar a viure en plenitud i no de manera restrictiva" i per fer-ho "cal determinació dels polítics". Rull ha posat diferents exemples de la seva època de conseller i ha fet referència a Prat de la Riba de "pensar en gran". "El catalanisme i l'independentisme és una força creadora extraordinària".

En una intervenció telemàtica, l'exconseller egarenc i diputat exiliat a Brussel·les, Lluís Puig, ha posat de manifest la importància de Junts i del Consell per la República per agrupar gent i idees de gent de tots els fronts. "Junts malgrat les diferències però junts per avançar", ha conclòs.

L'acte ha combinat discursos sobre la presentació del partit, nascut el mes de gener del 2021 a Terrassa, i també paraules amb els comicis municipals del 2023 a l'horitzó. "Reunir gent de sempre però també gent nova és motiu de satisfacció i d'èxit i això vol dir que les eleccions del 2023 aniran molt i molt bé", ha expressat l'exregidor i exconseller Miquel Sàmper.

Per l'egarenc el paper de Terrassa l'any 2023 és "imprescindible pel futur nacional". I la recepta passa per "tenir molt clar quina és la demografia de la nostra ciutat i mirar d'empatitzar amb tota la població". En la mateixa direcció s'ha expressat l'actual portaveu del grup municipal, Meritxell Lluís, qui s'ha refermat en la idea que "si l'independentisme guanya a Terrassa el camí cap a la independència serà imparable".

Durant l'acte s'ha fet la presentació de la nova executiva de Junts per Terrassa, formada per persones que vénen d'altres passats polítics i alguns que s'han sumat al projecte sense amb l'esperit de l'1 d'octubre per bandera. Tampoc s'ho han perdut alguns regidors i membres del PSC i d'ERC, convidats per Junts.

Finalment, han fet una crida a participar en la manifestació del pròxim 18 de desembre per defensar l'escola catalana perquè "la llengua és la nostra pàtria i és el pal de paller de la nació català".