Terrassa activa el pla de seguretat per les festes de Nadal

L'Ajuntament i la Policia Municipal treballen en dos dispositius: un servei especial de trànsit i un de seguretat pels dies de major afluència

Terrassa  salvaguarda la seguretat de les persones en desplaçaments i activitats durant les festes de Nadal
Terrassa salvaguarda la seguretat de les persones en desplaçaments i activitats durant les festes de Nadal | Policia Municipal de Terrassa
Carlos Paños
02 de desembre del 2021
L'Ajuntament i la Policia Municipal de Terrassa han activitat aquest 1 de desembre el Pla especial de trànsit i seguretat per les festes de Nadal. L'objectiu del pla- que estarà vigent fins al 9 de gener- consisteix a salvaguardar la seguretat de les persones en desplaçaments i activitats, així com controlar i regular el trànsit de vehicles i vianants.

Per aquest motiu des de l'Ajuntament es recomana els egarencs moure's -sempre que sigui possible- a peu, amb bicicleta o amb transport públic. En cas d'accedir al centre amb vehicle privat hi ha aparcaments de fàcil accés i pròxims als eixos comercial, tot i que no és el més adient. A més, s'aconsella no deixar les compres pels últims dies.

El dispositiu té en compte que a les zones comercials es recuperarà el moviment de persones habitual als anys anteriors de pandèmia. Per això, la Policia Municipal ha establert dos camps de treball: un servei especial de trànsit i un de seguretat pels dies de major afluència. Aquest coincidiran amb els moments de més moviment i concentració de persones i amb l'horari d'obertura i tancament dels comerços, principalment els vespres.

Pel que fa a la regulació de trànsit, centrada en la fluïdesa de la circulació viària, s'han establert tres nivells. El primer, Nivell 1, seria una situació diària. El segon, Nivell 2, ja hi hauria una situació de congestió mitjana, per tant, es faria un reforç especial al voltant i interior de les àrees de vianants de la plaça Vella i Nova, i a la circulació de vianants per la rambla d'Ègara. L'últim, el Nivell 3, només s'activaria en casos puntuals de gran afluència de persones i consistiria en talls d'accés per vehicles. 

El dispositiu de seguretat vol fer efectiva i visual la presència d'agents de servei uniformats al carrer, especialment a les principals zones comercials de la ciutat. Aquests es faran els dies del 4 al 8, els caps de setmana 11, 12, 18 i 19, el 24 i del 27 al 31 de desembre. Pel que fa al mes de gener seran els dies 2, 3, 5, i del 7 al 9.