Un nou projecte als instituts de Terrassa ajuda a gestionar les emocions

L'objectiu principal de 'Virals' és fer-ho a través de l'art i el pensament

Reunió del projecte 'Virals'.
Reunió del projecte 'Virals'. | Aj. Terrassa
Y.C.
02 de desembre del 2021
Terrassa estrena Virals, un projecte artístic i pedagògic dirigit als alumnes d'institut del municipi. L'objectiu és crear un espai de trobada amb diferents realitats i entorns socials perquè els joves "escoltin i donin veu". S'ha presentat aquest dimecres al vespre al Teatre Principal de la ciutat. 

La iniciativa fomenta un debat on s'empren eines de pensament, emocionals i creatives per així desenvolupar l'autoconeixement, les formes d'expressió dels alumnes i el seu pensament crític i col·lectiu. Aquesta transformació, a través de l'art, els ajudarà a gestionar les seves emocions, fent partícips a tots els ciutadans i creant un efecte mirall que inviti a la reflexió.

La proposta pedagògica es divideix en dues etapes amb sis sessions setmanals dintre de l'horari lectiu. La primera fase, duta a terme el curs passat a l'Institut Mont Perdut, va significar un acompanyament als alumnes de primer de Batxillerat per potenciar el diàleg i enfortir les seves capacitats. 

D'altra banda, des de l'octubre i fins a finals de desembre, l'Experiència Virals Terrassa és la fase on, a través d'un laboratori creatiu, participen alumnes de set dels instituts terrassencs -Mont Perdut, Cavall Bernat, Can Roca, Jaume Cabré, Santa Eulàlia, INS Terrassa, i Torre del Palau- per potenciar així els vincles dels joves i tractar la cultura i el pensament.

Després d'aquest exercici, el dia 12 de desembre es farà una sessió oberta a tota la ciutadania al Teatre Principal per conèixer els resultats i fer una visualització del procés. Altres activitats complementàries programades són la visita a equipaments culturals de la ciutat per veure obres de teatre, exposicions o concerts.

Aquest full de ruta ve subvencionat per l'Ajuntament, en el marc del programa Terrassa Crea que pretén promocionar els projectes culturals i de l'àmbit de les arts cap a una ciutat creativa, equitativa i sostenible. L'adaptació de Virals, iniciativa de l'actriu i docent d'arts plàstiques, Mireia Gubianas, i la professora de filosofia i assessora pedagògica, Miren Icazuriaga, propicia un diàleg entre joves de diferents barris, realitats socials i culturals que ajuda a mitigar la segregació i les desigualtats i també a crear un espai de respecte i oci.