MútuaTerrassa torna a restringir les visites per l'empitjorament de la pandèmia

Són efectives des d'aquest dijous 2 de desembre i fins que millorin els indicadors

Hospital Universitari MútuaTerrassa.
Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Roger Navarro
A.M
02 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:48h
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) s'ha vist obligat a modificar, de nou, les mesures d'accessibilitat per l'evolució negativa que està tenint la pandèmia de la Covid-19 aquestes últimes setmanes a Terrassa. D'acord amb les recomanacions de CatSalut, les restriccions en les visites són efectives des d'aquest dijous 2 de desembre. 

Així doncs, es limita l’horari de visites a les plantes d’hospitalització i es restringeixen les visites d’acompanyants al Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. A partir d'ara el pacient ha de designar un acompanyant que podrà fer les visites durant l’estada hospitalària. Ha de ser sempre el mateix i podrà fer una visita al dia, en el marc de l’horari establert:
- Plantes generals: Pacients Llit A: de 13 a 14h / Pacients Llit B: de 18 a 19h
- Planta de Salut Mental: Pacients Llit A i C: de 18 a 19h / Pacients Llit B: de 16 a 17h
- UCI: UCI A: de 13:30 a 14:30h / UCI B (Llit A): de 13:30 a 14:30h / UCI B (Llit B): de 20 a 21h
- Pediatria: Un acompanyant les 24h. S’autoritzarà l’entrada d’un altre acompanyant (sempre el mateix i amb l’obligatorietat de romandre amb la mascareta tota la visita) que pugui substituir puntualment a l’acompanyant fixe.
- Sala de parts i maternitat: Un únic acompanyant les 24h. (Nounats: entrada permesa nomes als pares). 
- Servei d’Urgències: Visites restringides. El pacient podrà designar un acompanyant a qui informar mentre estigui a Urgències sense rebre visites i que podrà visitar-lo en cas que l’ingressin a una planta no Covid.

Per la seva banda, els acompanyants han de tenir en compte que es prioritzar que estigui correctament vacunada i que porti a terme estrictes mesures de prevenció de la transmissió, evitant conductes de risc i limitant al màxim les seves interaccions socials. S’haurien d’abstenir de venir a l’hospital les persones amb signes i símptomes d’infecció respiratòria o en cas de sospita de contacte amb malalt de Covid-19.

A més a més, tots els visitants han de fer servir solucions hidroalcohòliques per a la higiene de mans i posar-se mascareta quirúrgica; durant l’estada a l’hospital hauran de romandre preferiblement a l’habitació del pacient, i evitar transitar per sales comunes ni passadissos, excepte per anar al lavabo.