La cultura popular aposta pels assaigs i el blanc i negre en el calendari del 2022

Enguany és la desena edició i vol ser el pas entre la pandèmia i la normalitat

Presentació del Calendari de Cultura Popular de Terrassa 2022.
Presentació del Calendari de Cultura Popular de Terrassa 2022. | Aj. Terrassa
01 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:35h
Les entranyes de la cultura popular en blanc i negre. Aquesta ha estat l’aposta de la Coordinadora de Cultura Popular pel ja tradicional calendari. El del 2022 és el desè i ha arribat en una època de poques o nul·les actuacions de cultura popular per culpa de la pandèmia de la Covid-19. 

És per això, que el lema d'enguany és Camí cap a la normalitat i per primera vegada les imatges que apareixen són en blanc i negre. Una altra de les novetats és que les fotografies no són de les actuacions a plaça, com era habitual, sinó que el fotògraf, Lluís Clotet, s'ha endinsat en els assaigs de dotze entitats per mostrar la feina que hi ha al darrere i alhora reivindicar la inactivitat i la impossibilitat de fer actuacions amb públic.

En una roda de premsa aquest dimecres al migdia, el president de la Coordinadora, Aniol Galí, ha explicat que enguany "volíem canviar una mica el calendari". Per Clotet "fer els assaigs en blanc i negre és una manera d'expressar que s'està treballant pel que ve", un any amb més normalitat, ha explicat el fotògraf.

Entre les dotze fotografies hi apareixen algunes entitats que no havien sortit mai com ara La Xemeneia o la Mascarada així com d'altres que no apareixien en els dos últims calendaris per tal de mostrar més varietat.

A més a més a l'interior del calendari hi ha marcades les principals actuacions, festius i també les diades de les diverses colles de cultura popular que hi ha a la ciutat amb les il·lustracions de l'Anna Clariana.

Per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, "esperem que el camí cap a la normalitat no sigui massa llarg" i ha animat a tothom a comprar el calendari. Com l'any passat, s'han imprès 700 exemplars que es poden adquirir diferents punts de venda com les llibreries Atenea, Cinta o Sant Jordi. El preu és de cinc euros per la gent que forma part de la cultura popular i de 10 euros per la resta.