Terrassa retirarà la vegetació i els residus de rieres i torrents

L'objectiu dels treballs de desbrossament és garantir el pas d'aigua de les lleres

Riera de les Arenes
Riera de les Arenes | Aj. Terrassa
Carlos Paños
08 de desembre del 2021
Actualitzat el 09 de desembre a les 10:07h
Abans de finalitzar l'any, l'Ajuntament de Terrassa ha programat una desena d'operacions de retirada de vegetació i residus per poder garantir un correcte funcionament hidràulic de les lleres. Bàsicament, les actuacions seran eliminar arbres, canyes i rissomes que dificulten el pas de l'aigua.

Els treballs - d'acord amb el programa Next Generation pel que fa al projecte de renaturalització i resiliència de la ciutat- es centraran en diferents zones com són el torrent de la Grípia, en el tram comprès entre els carrers d'Amposta i de Millars; la riera del Palau, a la zona dels Jutjats i, també, al tram de la C-58 fins a la riera de Les Arenes; el torrent del camí vell d'Ullastrell, fins a la carretera C-16; el torrent Mitger, entre la B40 i el camp de futbol del Poble Nou; i el torrent de Can Guitart, entre la B-40 i fins, la carretera de Matadepera.

A més, es volen treure els fangs acumulats a la sortida de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Can Guitart i de Can Noguera. Per últim, s'ha previst retirar terres per evitar desbordaments en un punt del torrent de la Grípia.

El manteniment de les rieres urbanes i torrents va ser un dels temes plantejats en la darrera reunió telemàtica, el 29 de novembre, de la Taula de Seguiment de les Rieres. Des de l'Ajuntament la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, comenta que "aquests treballs són un dels compromisos de l'equip de Govern amb l'Agència Catalana de l'Aigua, l'ACA".

No és la primera vegada que Terrassa fa actuacions per netejar deixalles, atès que la riera de les Arenes i la del Palau es troben ja en treballs de desbrossament. És més, es preveu que el gener del 2022 estiguin finalitzades.