cultura

LaFACT Cultural projecta «la diversitat de la dansa» en la 39a Temporada BBVA

Una quinzena d’espectacles amb l’espectacle'El Corsari' i Alley II, Antonio Najarro i Alonzo King Lines

per Albert Hernàndez, Terrassa, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 14:04 |
Presentació de la nova temporada de Dansa BBVA de LaFACT. | Cedida
Quan s’està a punt de tancar la 38a Temporada BBVA de Dansa a la LaFACT Cutural, aquest dimecres s’ha presentat la 39 que, tal com ha indicat el director de la Factoria Cultural Terrassa, Adrià Fornés, mostra novament “la diversitat de la dansa” , anant des de la clàssic fins a la contemporània. “Volem que es vegin tots els estils”, ha rematat. 

En total, l’agenda hi h ha programats 15 espectacles al llarg de 2022, amb dos mesos d’aturada, diferenciant entre primavera i tardor. El teló s’alçarà el mes de febrer, els dies 4 i 5 amb la tornada del Rèquiem de Mozart, una obra coral de Crea Dance Company by Maria Rovira amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Una funció que canviarà la situació de l’escenari perquè el públic es pugui sumar. 


El mateix mes de febrer la companyia Antonio Najarro presentarà Alento, que fusiona tots els estils de la dansa espanyola. Els dies 12 i 13 de març, el Russian State Ballet interpretarà El Llac dels Cignes, “un dels grans títols clàssics”, ha apuntat Fornés. La darrera cita del mes, el dia 27, Alonzo King Lines Ballet portarà les coreografies The personal element i Azothz, “un artista difícil de portar” i que desenvolupa un nou llenguatge del moviment, ha apuntat Fornés. 

El director ha explicat que per Sant Jordi es muntarà una altra vegada la Gala d’homenatge a la dansa, amb la barreja de ballarins consagrats amb novells. El 7 i 8 de maig els nord americans Aley II actuaran novament a LaFACT Cultural. I el darrer espectacle de primavera s’estrenarà Tell me Telemann de la Factoria Cultural de Terrassa, una trentena de ballarins del Programa d’Alt Rendiment (PAR en Dansa) pujaran a l’escenari. 


El primer Corsari

 
La temporada de tardor, que s’obriran amb les estrelles mundials Lucía Lacarra i Matthew Golding, tindrà entre les cites destacades “el que no s’ha fet mai”, ha dit Fornés, El Corsari, amb tres actes. Un clàssic del ballet i que posarà el punt i final a la 39a Temporada el 10 de desembre, i sota la direcció del coreògraf Yuri Burlaka i amb l’orquestra dirigida per Evgenij Khokhlov. Un darrer tram d’agenda que també compta amb “un dels  grans exponents del flamenc”, la companyia Jesús Carmona, que presentarà El Salto. 


El director de zona de BBVA al Vallès Occidental, Daniel Gómez, ha destacat la bona acollida de la dansa “i la mostra es que s’esgoten les entrades”, malgrat, com ha subratllat, “els dos anys convulsos”. En aquest sentit, l’aforament el 2021 va ser de més de 10.000 espectadors, amb un índex d’ocupació del 71%, entre les 28 funciones que es van poder dur a terme.

 

Participació