1 de 10
Cultura

Neix l’Escola de Literatura de Terrassa

El projecte dels Amics de les Arts i l'Ajuntament oferirà als egarencs cursos i seminaris per desenvolupar la creació artística

Presentació de l'Escola de Literatura de Terrassa | Ajuntament de Terrassa
per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 12:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 1 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dimarts 30 de novembre, els Amics de les Arts i Joventuts musicals -amb la col·laboració de l'Ajuntament- han presentat l'Escola de Literatura de Terrassa. El nou projecte de la ciutat que oferirà als egarencs cursos i seminaris -tant d'escriptura com de lectura- impartits per escriptors, teòrics del sector i especialistes d'altres branques artístiques i del pensament. 

L'acte ha tingut la participació de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; el coordinador de l'ELT, Jordi Fernández; i els docents Jaume Aulet i Marcel Clement, que han aprofitat per explicar el funcionament dels seus tallers de poesia i dramatúrgia que començaran al gener. A més, s'ha comptat amb el punt de vista de Carol Priego, una alumna que recentment ha començat el curs de Josep Lluís Badal.


La idea -que ja ha començat amb l'any acadèmic 2021/22- neix amb el propòsit de destinar un espai perquè les persones puguin desenvolupar, mitjançant mètodes i eines que proporciona el professorat, la creació artística i l'esperit crític. Per aquest motiu, expliquen que el diàleg, les lectures i les narracions seran les bases per arribar a aquesta finalitat.

Boladeras apunta que Terrassa havia fet activitats puntuals, però que mai havia tingut un espai fix. Per això explica que "la seva creació era necessària independentment que al principi siguin pocs els apuntats". I ho compara amb el tema de l'accessibilitat: "S'ha de deixar de fer perquè ajudi a uns pocs? No. Tothom té dret a tenir tots els serveis a la seva disposició i més quan parlem de cultura".


I és que l'Ajuntament ha establert un conveni de 7.000 euros per ajudar en la difusió de xarxes, atès que Amics de les Arts ha hagut de contractar una empresa experta en l'àmbit de la comunicació. Tot i això, Boladeras insisteix que "sempre s'ha d'invertir en cultura, sobretot després d'aquests temps de pandèmia tan convulsos".

L'Escola també prepara en el futur xerrades sobre literatura creativa a centres d'ensenyament secundari i tallers d'escriptura a diversos esplais de la ciutat. Les activitats -que aniran a càrrec de Ramon Bartrina- s'oferiran de forma gratuïta i aniran destinades a apropar aquest món al públic adolescent.

 

Participació