El risc de rebrot es dispara i el nombre d'ingressats no para de créixer a Terrassa

Actualment ja hi ha 43 persones hospitalitzades, cinc de les quals a l'UCI

Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa.
Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa. | ACN
29 de novembre del 2021
Actualitzat el 30 de novembre a la 13:45h
La tendència a l'alça tant dels indicadors epidemiològics com dels ingressats per Covid-19 no s'atura a Terrassa. Durant el cap de setmana, set persones més han estat hospitalitzades amb la malaltia i ja hi ha cinc persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI). En els últims quinze dies l'increment de contagis s'ha disparat i ja són 258 els casos confirmats l'última setmana. La setmana passada eren 183 i fa tres, només es detectaven 50 malalts cada set dies a la ciutat. 

Pel que fa als ingressats, aquest dilluns 29 de novembre son ja son 43 les persones ingressades als hospitals de Terrassa: set més que divendres i una trentena més de les que hi havia fa tres setmanes. A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) hi ha 10 pacients ingressats a planta (tres més que divendres) i es mantenen els tres a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Per la seva banda, a MútuaTerrassa hi ha 24 pacients a planta (nou més que divendres), dos a l'UCI, i quatre a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, 24 son veïns de Terrassa.

Pel que fa a la resta d'indicadors, el risc de rebrot s'ha disparat aquest cap de setmana i ja s'acosta als 300 punts. Actualment es troba en 285 punts mentre que divendres era de 194, dilluns passat de 152 i fa tres setmanes de 60. Cal recordar que els 100 punts marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt.

En consonància, la velocitat de contagi és de l'1,64 mentre que divendres era de l'1.50, molt per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: des de divendres s'ha passat dels 3,89% al 5,15%. Fa tres setmanes era de l'1,4%.

En termes generals les defuncions per Covid-19 a Terrassa es mantenen una setmana més en 573, després de setmanes sense morts. Els casos totals ja son 28.078, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 171.266, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 478 persones han rebut la primera dosi, i 821, la segona.