Carlos Acosta arriba a LaFACT amb la millor dansa contemporània de Cuba

El reconegut ballarí farà el 3 i 4 desembre dues actuacions úniques a Catalunya

La millor dansa contemporània de cuba arriba a LaFact
La millor dansa contemporània de cuba arriba a LaFact | Cedides
Carlos Paños
29 de novembre del 2021
Actualitzat el 01 de desembre a les 9:55h
El divendres 3 a les 21 h i el dissabte 4 a les 20 h, la Factoria Cultural de Terrassa acollirà l'única oportunitat per veure l'espectacle del ballarí Carlos Acosta i la seva companyia, Acosta Danza.

L'artista -considerat com un dels més cèlebres ballarins de finals del segle XX i principis del segle XXI- tindrà com a objectiu apropar, en 70 minuts, la millor dansa contemporània del seu país, Cuba, on aquest art és una manifestació essencial de la idiosincràsia nacional.

Fins al moment, la gira internacional d'Acosta -recolzada pel Ministeri de Cultura i el Consell Nacional de les Arts Escèniques- només havia ballat al Teatro Real de Madrid, per tant, aquesta serà la primera vegada que ho faci a Catalunya.

A més a més, el programa -molt aclamat per la crítica i coproduït pel teatre Sadler's Wells de Londres, seu de la dansa mundial- hi comptarà amb les coreografies Satori, del cubà Raúl Reinoso; Mermaid, del belga Sidi Larbi; Paysage, Soudain i la nuit, del visionari suec Pontus Lidberg; i finalment Twelve, una peça de dansa esportiva de Jorge Crecis.

L'eminència Carlos Acosta ha sigut primer ballarí a les companyies més importants del món com el Royal Ballet de Londres, el Ballet Nacional de Cuba, el Ballet de Houston, l'American Ballet Theatre, el Ballet del Teatre Bolxoi, el Ballet de l'Òpera de París, l'English National Ballet i el Ballet d'Austràlia. Després d'això, l'any 2015 va fundar la companyia Acosta Danza, que ell mateix dirigeix, i el 2020 es va convertir en director del Birminghan Royal Ballet.