Aquest vídeo dels Minyons, premiat en el Festival Cinema Castells

La colla castellera malva de Terrassa va reproduir un 3d10fm durant el confinament

Els Minyons reben el premi a la Millor pel·lícula en el Festival Cinema Castells.
Els Minyons reben el premi a la Millor pel·lícula en el Festival Cinema Castells. | Cedida
A.M
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:09h
Els castellers han estat de les últimes mostres de cultura popular en recuperar la seva activitat després de la pandèmia. La inevitable proxmitat entre els protagonistes, ha impedit a les colles tornar a plaça fins gairebé dos anys després de l'esclat de la Covid-19. Les estones mortes i les ganes de fer castells va fer que molts s'inventessin accions i activitats d'entreteniment per mantenir viva la flama de la colla. 

En el cas dels Minyons, una de les propostes va ser fer un 3d10fm durant el confinament. Com que l'any 2020 no es van poder fer castells per Festa Major, els malves van decidir fer el 3d10fm confinat. Diversos membres de la colla van fer parts del castell a casa seva i posteriorment es va editar audiovisualment. Doncs bé, en el marc del primer Festival Cinema Castells, celebrat aquests dies a Terrassa, la colla malva s'ha emportat el premi a la Millor pel·lícula en la Secció Oficials Promocionals a Competició del certamen. 

Una valoració que s'ha rebut amb alegria i sorpresa a la colla. Els seus ideòlegs van ser Ramon Codinas i Albert Carrillo amb la realització d'Aida Lleyda i la participació dels Minyons. Precisament la setmana passada la colla va poder tornar a celebrar la seva tradicional Diada a Terrassa on van portar un castell de nou.