Es disparen els ingressats per Covid en dues setmanes a Terrassa

El risc de rebrot ja s'acosta als 200 punts

Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa.
Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa. | ACN
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:02h
Als hospitals de Terrassa no para de créixer el nombre de pacients amb Covid que ingressen. Les dades epidemiològiques dels últims dies no són bones ni a Terrassa ni arreu de Catalunya i el nombre de casos incrementa dia rere dia. En les dues últimes setmanes l'increment de contagis s'ha disparat i ja són 183 els casos confirmats l'última setmana. Dilluns eren 128 però fa només dues setmanes es dectectaven un 50 malalts a la ciutat. 

Pel que fa als ingressats, ja son 36 les persones que necessiten hospitalització. Una xifra que multiplica per gairebé quatre els ingressats que hi havia fa només quinze dies. A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) hi ha set pacients ingressats a planta (dos més que dilluns), es mantenen els tres a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i un en hospitalització domiciliària. Per la seva banda, a MútuaTerrassa hi ha 15 pacients a planta, quatre a l'UCI, i es mantenen tres a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, 22 son veïns de Terrassa.

Pel que fa a la resta d'indicadors, el risc de rebrot ja s'acosta als 200 punts i actualment es troba en 194 punts. Dilluns era de 152, i fa dues setmanes de 60. Cal recordar que els 100 punts marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt. En consonància, la velocitat de contagi és de l'1,50 mentre que fa una setmana era d'1,55, molt per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: en dues setmanes ha passat de l'1,4% al 3,89%. 

En termes generals les defuncions per Covid-19 a Terrassa es mantenen una setmana més en 574, després de setmanes sense morts. Els casos totals ja son 27.908, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 171.166, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 474 persones han rebut la primera dosi, i 620, la segona.