castellers

Els castellers universitaris de Terrassa tornen a plaça amb castells de sis

​Els Bergants del Campus Terrassa han celebrat la seva Diada d'Hivern, la primera després de la pandèmia

per A.M, Terrassa, Catalunya | 26 de novembre de 2021 a les 15:20 |
IV Diada d'Hibern dels Bergants del Campus Terrassa. | Bergants.
Els Bergants del Campus Terrassa han tornat aquest dijous a plaça després de gairebé dos anys d'aturada per la pandèmia de la Covid-19. I ho ha fet amb la VI Diada d'Hivern, organitzada a la plaça del Campus egarenc.

La colla verd llima ha assolit els dos castells de sis, el 3 de 6 i el 4 de 6, i el 5 de 5, a més d’un pilar de quatre d’entrada i dos pilars de quatre de sortida. Tots els castells, descarregats de manera molt solvent, portaven una gran part de castellers que s’estrenaven i que, en alguns casos, no havien fet mai castells en una plaça abans. La colla considera molt positiva aquesta tornada a l’activitat i ha celebrat amb molt entusiasme aquest pas cap al retorn dels Bergants al màxim nivell dels castells universitaris.


Pel què fa a les colles convidades, els Arreplegats de la Zona Universitària han tornat a les places amb una gran actuació: el 4 de 7, el 3 de 7 i el 4 de 7 amb pilar. Els Xoriguers de la Universitat de Girona han sortit de plaça amb el 3 de 6, el 2 de 5 i el 4 de 5, i els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra, en una diada accidentada, amb el 3 de 6 i amb un intent de 5 de 6 i dos intents desmuntats: el 4 de 6 amb pilar i el 4 de 6.

A més dels castells, abans d’iniciar l’actuació s’han descarregat dos pilars de 4 per reivindicar, unànimement, el rebuig a les violències patriarcals i masclistes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. 

 

Participació