Els castellers universitaris de Terrassa tornen a plaça amb castells de sis

​Els Bergants del Campus Terrassa han celebrat la seva Diada d'Hivern, la primera després de la pandèmia

IV Diada d'Hibern dels Bergants del Campus Terrassa.
IV Diada d'Hibern dels Bergants del Campus Terrassa. | Bergants.
A.M
26 de novembre del 2021
Els Bergants del Campus Terrassa han tornat aquest dijous a plaça després de gairebé dos anys d'aturada per la pandèmia de la Covid-19. I ho ha fet amb la VI Diada d'Hivern, organitzada a la plaça del Campus egarenc.

La colla verd llima ha assolit els dos castells de sis, el 3 de 6 i el 4 de 6, i el 5 de 5, a més d’un pilar de quatre d’entrada i dos pilars de quatre de sortida. Tots els castells, descarregats de manera molt solvent, portaven una gran part de castellers que s’estrenaven i que, en alguns casos, no havien fet mai castells en una plaça abans. La colla considera molt positiva aquesta tornada a l’activitat i ha celebrat amb molt entusiasme aquest pas cap al retorn dels Bergants al màxim nivell dels castells universitaris.

Pel què fa a les colles convidades, els Arreplegats de la Zona Universitària han tornat a les places amb una gran actuació: el 4 de 7, el 3 de 7 i el 4 de 7 amb pilar. Els Xoriguers de la Universitat de Girona han sortit de plaça amb el 3 de 6, el 2 de 5 i el 4 de 5, i els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra, en una diada accidentada, amb el 3 de 6 i amb un intent de 5 de 6 i dos intents desmuntats: el 4 de 6 amb pilar i el 4 de 6.

A més dels castells, abans d’iniciar l’actuació s’han descarregat dos pilars de 4 per reivindicar, unànimement, el rebuig a les violències patriarcals i masclistes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.