ple municipal

El CAP Can Roca estarà operatiu a principis del 2022

El ple municipal ha aprovat la delimitació de la nova Àrea Bàsica de Salut

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 26 de novembre de 2021 a les 10:52 |
Imatge virtual del futur CAP Can Roca. | Forgas Arquitectes
El Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Roca de Terrassa està cada vegada més a prop de fer-se realitat. Segons les últimes informacions, aquest 2021 s'acabaran les obres i està previst que entri en funcionament durant el primer trimestre del 2022. El ple municipal d'aquest divendres ha aprovat, per unanimitat, la delimitació de la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) i els canvis que suposarà. 

D'aquesta manera l'Ajuntament ha aprovat la cessió gratuïta del terreny ubicat entre els carrers de Fàtima i Isidre Nonell al Servei Català de la Salut. En total són 1.688 metres quadrats. El nou equipament sanitari se situarà a la zona de Can Roca i donarà servei als districtes 5 i 6. Un dels principals objectius és descongestionar els CAP Rambla i Nord que actualment assumeixen al voltant de 24.000 persones d'aquestes zones de la ciutat. D'aquesta manera es preveu reduir en un 28% el volum de pacients del CAP Rambla (18.000 persones) i un 14% del CAP Nord (6.000). 


Pel tinent d'alcalde, Isaac Albert, aquests canvis suposaran "avançar per normalitzar l’antenció primària de la ciutat". La regidora de Salut, Mònica Polo, ha asseverat que "avui és un dia molt important per la nostra ciutat". Polo ha explicat que s'informarà a tots els ciutadans que afectats del canvi de CAP i es farà una derivació progressiva dels tractaments de llarga durada. 

Per la seva banda, les regidores dels tres grups a l'oposició Eva Candela (PSC), Montse Trullàs (Junts) iIsabel Martínez (Cs) han celebrat l'obertura del CAP i hi han votat a favor però han recordat que Terrassa encara té deficiències pel que fa a l'atenció sanitària i han reivindicat com a mínim un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). 


D'acord amb els pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2022, es contempla una injecció de diners de fins a 5,8 milions d'euros pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Entre d'altres actuacions hi ha precisament la posada en marxa del nou CAP i la remodelació de la planta 4 de l'Hospital de Terrassa. 


 

Participació