ocupació

El projecte d'inserció laboral contractarà 54 persones dels barris amb més dificultats

El programa de Terrassa se centrarà en els districtes que, per les seves característiques socioeconòmiques, necessitin més ajuda i atendrà a 270 veïns

per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 15:00 |
Nova campanya del programa 'Treball als Barris' de l'Ajuntament de Terrassa. | Aj. Terrassa
La nova campanya del programa Treball als Barris de l'Ajuntament de Terrassa preveu atendre en aquesta edició a més de 270 persones i contractar-ne unes 54. La iniciativa -executada per Foment de Terrassa- té com a objectiu afavorir la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats d'integració en el mercat de treball. És a dir, que ajuda a aquelles persones en situació d'atur de llarga durada, amb capacitats diverses o exclusió social, nouvingudes, a les més grans de 35 anys, a joves i també a dones.

En aquesta edició el projecte -que compta amb una dotació econòmica d'1,4 milions d'euros, dels quals prop de 200.000 euros són d'aportació municipal- se centrarà en els barris de la Maurina, Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell. Zones que, per les seves característiques socioeconòmiques, necessiten una millora ocupacional, social i econòmica que contribueixi a l'equilibri del municipi.


La campanya s'implementarà als barris a través de tres programes. El primer se centrarà en la creació de dispositius d'inserció sociolaboral per col·lectius amb dificultats especials i tindrà dos punts d'atenció: el centre cívic Francisca Redondo, a la Maurina, i el Montserrat Roig, a Ca n'Anglada. El segon serà un programa mixt de formació i treball on 16 joves rebran formació, per després posar-la en pràctica durant sis mesos a través d'un contracte de formació i aprenentatge en equipaments municipals dels barris. I el tercer, que consistirà en un programa on es contractaran temporalment persones desocupades per fer obres i serveis d'interès general i social.

La iniciativa arriba en un moment clau per a la recuperació de la ciutat, atès que es troba en un procés de dinamització econòmica important després de la crisi sanitària. Per això, la tinenta d'alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, diu que "per fomentar l'ocupació i revertir l'impacte social que ens ha deixat la Covid-19, la ciutat requereix la col·laboració de tots els agents socioeconòmics".

 

Participació