El projecte d'inserció laboral contractarà 54 persones dels barris amb més dificultats

El programa de Terrassa se centrarà en els districtes que, per les seves característiques socioeconòmiques, necessitin més ajuda i atendrà a 270 veïns

Nova campanya del programa 'Treball als Barris' de l'Ajuntament de Terrassa.
Nova campanya del programa 'Treball als Barris' de l'Ajuntament de Terrassa. | Aj. Terrassa
Carlos Paños
24 de novembre del 2021
La nova campanya del programa Treball als Barris de l'Ajuntament de Terrassa preveu atendre en aquesta edició a més de 270 persones i contractar-ne unes 54. La iniciativa -executada per Foment de Terrassa- té com a objectiu afavorir la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats d'integració en el mercat de treball. És a dir, que ajuda a aquelles persones en situació d'atur de llarga durada, amb capacitats diverses o exclusió social, nouvingudes, a les més grans de 35 anys, a joves i també a dones.

En aquesta edició el projecte -que compta amb una dotació econòmica d'1,4 milions d'euros, dels quals prop de 200.000 euros són d'aportació municipal- se centrarà en els barris de la Maurina, Ca n'Anglada, Montserrat, Torre-sana i Vilardell. Zones que, per les seves característiques socioeconòmiques, necessiten una millora ocupacional, social i econòmica que contribueixi a l'equilibri del municipi.

La campanya s'implementarà als barris a través de tres programes. El primer se centrarà en la creació de dispositius d'inserció sociolaboral per col·lectius amb dificultats especials i tindrà dos punts d'atenció: el centre cívic Francisca Redondo, a la Maurina, i el Montserrat Roig, a Ca n'Anglada. El segon serà un programa mixt de formació i treball on 16 joves rebran formació, per després posar-la en pràctica durant sis mesos a través d'un contracte de formació i aprenentatge en equipaments municipals dels barris. I el tercer, que consistirà en un programa on es contractaran temporalment persones desocupades per fer obres i serveis d'interès general i social.

La iniciativa arriba en un moment clau per a la recuperació de la ciutat, atès que es troba en un procés de dinamització econòmica important després de la crisi sanitària. Per això, la tinenta d'alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, diu que "per fomentar l'ocupació i revertir l'impacte social que ens ha deixat la Covid-19, la ciutat requereix la col·laboració de tots els agents socioeconòmics".