Societat

Terrassa fa una enquesta ciutadana per activar el Districte Zero

La voluntat és que la zona es converteixi en un nou motor de l'activitat social, cultural, turística i econòmica de la ciutat

per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 14:49 |
Àmbit Districte Zero | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa ha obert una consulta pública que ajudi a fer una diagnosi real i actual de l'àmbit conegut com a Districte Zero, situat al nord del barri del centre. Aquest sufragi -emmarcat dins el Pla Director dels entorns del Vapor Albinyana- se centrarà en aspectes com el transport, els espais públics i privats, els equipaments, els carrers o els elements identitaris, entre d'altres.

Des de l'Equip de Govern la voluntat és que l'àmbit, que es troba molt a prop del casc històric, es converteixi en un nou motor de l'activitat social, cultural, turística i econòmica de la ciutat. Per aquest motiu sorgeix la iniciativa local Districte Zero, per recuperar aquest patrimoni arquitectònic i històric que conté elements propis del creixement de la ciutat dels darrers 150 anys.


La reforma per convertir la zona en un espai innovador dependrà de preservar el conjunt d'edificis de l'antic Vapor Albinyana, que conserven part del paisatge industrial de la Terrassa del segle XIX; potenciar les activitats, el comerç i el lleure dins l'espai públic; transformar els carrers de l'entorn de l'antic Vapor per millorar la seva integració i connexió amb el centre de la ciutat; ampliar l'actual illa de vianants per incrementar la qualitat ambiental de l'espai públic; i rehabilitar els elements patrimonials perquè siguin sostenibles, millorant l'eficiència energètica, incorporant energies renovables i noves tecnologies.

L'enquesta estarà penjada a la plataforma digital de Participació Ciutadana. En aquesta podran participar les persones majors de 16 anys, les entitats que estiguin inscrites al Registre Municipal d'Entitats i Associacions Ciutadanes (RMEAC) i els col·lectius inscrits en el Registre Municipal de Participació Ciutadana (RMPC).

 

Participació