Desacord a la Policia Municipal de Terrassa pels canvis en l'organització

L'Ajuntament vol potenciar la policia de barri i desmenteix que es vulgui suprimir cap unitat

Concentració de la Policia Municipal de Terrassa a les portes de l'Ajuntament.
Concentració de la Policia Municipal de Terrassa a les portes de l'Ajuntament. | Cedida
A.M
22 de novembre del 2021
La direcció i la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa tenen visions diferents sobre els canvis organitzatius que s'estan fent al cos. Mentre que la direcció defensa la posada en marxa de la policia de barri i la voluntat de trobar un punt d’entesa amb la plantilla, aquesta apunta que es vol suprimir alguna unitat. És per això que divendres part dels agents es van concentrar a les portes de l'Ajuntament mentre se celebrava el ple extraordinari de pressupostos. 

Actualment, direcció i representants sindicals de la plantilla han dut a terme diverses reunions i negociacions sobre la proposta de reorganització que s'està treballant des del mes de juny. En aquest sentit, l’intendent Major, Antoni Flores, assevera que "des del  primer moment, la reorganització es va voler impulsar de forma consensuada i estem oberts a trobar el punt d’entesa entre les directrius polítiques i la conciliació laboral de la plantilla". 

La mesa tècnica sorgeix del pla de reorganització, i preveu que qualsevol canvi o reestructuració es pugui realitzar de forma pactada amb totes les parts implicades. La darrera proposta presentada és la d’aconseguir una millora i una optimització de la plantilla, que juntament amb la previsió d’incorporació de vuit nous agents a principis del mes de desembre, permetria impulsar la policia de barri.

Flores ha reitera que "en cap cas es preveu cap supressió de cap unitat, sinó que estem davant d’una reorganització, que dotaria la ciutat d’una policia adaptada als temps actuals, més propera a la ciutadania".

Per part de les seccions sindicals, s'han celebrat dues assemblees, la darrera fa pocs dies, en la que es va acordar no donar suport a les propostes de la direcció del Cos i afirmant que no es vol cap canvi organitzatiu a la plantilla. A més, en la darrera mesa tècnica, celebrada el passat dia 16 de novembre, la secció sindical SPL-CME, va anunciar que l’abandonava. Tot i això, des de la direcció, s’ha continuat la negociació amb la resta de representants sindicals del Cos (UGT, CSIF i CCOO).