Segueix l'increment de contagis i hospitalitzats per Covid a Terrassa

Els casos s'han doblat en una setmana i els hospitalitzats són 30, una vintena més que fa set dies

Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa.
Incrementa notablement el risc de rebrot a Terrassa. | ACN
22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:51h
La sisena onada de la Covid-19 comença a notar-se als hospitals de Terrassa. La tendència de casos i d'ingressats augmenta i les dades no són bones. Així ho demostra l'evolució dels indicadors, que es manté a l'alça. Els contagis també augmenten considerablement els últims dies, 128 confirmats l'última setmana (molt per sobre dels 56 i 35 de les dues anteriors). 

Pel que fa als ingressats ja arriben a la trentena, el doble que dilluns passat i més de vint registrats fa dues setmanes. A l'Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa) hi ha cinc pacients ingressats a planta, es mantenen els tres a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i un en hospitalització domiciliària. Per la seva banda, a MútuaTerrassa hi ha 15 pacients a planta, quatre a l'UCI, i es mantenen dos a la unitat de semicrítics. D'aquests, segons Salut, una desena son veïns de Terrassa.

Pel que fa a la resta d'indicadors, el risc de rebrot se situa en 152 punts, 20 punts més que divendres passat i molt per sobre dels 60 de fa una setmana. D'aquesta manera, l'indicador sobrepassa la línia dels 100 punts, que marca el límit entre el nivell de risc moderat i alt. En consonància, la velocitat de contagi ja és de l'1,67, mentre que fa una setmana era d'1,55, molt per sobre del topall d'1 recomanat per les autoritats sanitàries. Un altre indicador que augmenta fortament és el percentatge de positius en PCR i testos d'antígens: en una setmana ha passat de l'1,4% al 3,03%. 

En termes generals les defuncions per Covid-19 a Terrassa es mantenen una setmana més en 574, després de setmanes sense morts. Els casos totals ja son 27.746, mentre que les persones immunitzades a través de la vacuna son 170.936, segons Salut. L'ultima setmana, a la ciutat 336 persones han rebut la primera dosi, i 432, la segona.