Residu zero, l'objectiu climàtic de Terrassa

L'Ajuntament farà tres tallers per conscienciar a la ciutadania en la lluita contra l'emergència climàtica

Escombraries a Terrassa
Escombraries a Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Carlos Paños
22 de novembre del 2021
Del 20 i al 28 de novembre Terrassa participarà, un any més, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per divulgar la rellevància que tenen les comunitats, siguin grans o petites, en la transició que cal fer per arribar al residu zero.

L'objectiu de la jornada consisteix a sensibilitzar la ciutadania de la importància de minimitzar i reduir els residus per avançar en la lluita contra l'emergència climàtica. Per aquest motiu, l'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental realitzaran tres tallers gratuïts, que s'hauran de reservar amb cita prèvia, dirigits per tota la població.

El primer es farà el dia 23 novembre a les 18 h al Centre Cívic Alcalde Morera i tractarà sobre com elaborar sabó a partir d'oli usat. El segon, s'impartirà el dimecres 24 per via telemàtica i se centrarà en l'aprofitament del residu tèxtil. I el tercer, serà el divendres 26 a la Biblioteca del Districte 5 i tractarà sobre com reutilitzar i reciclar els residus quotidians que generem a casa.

Aquestes activitats se sumen a les organitzades per la Diputació de Barcelona -juntament amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat- on porten a terme tallers en línia, exposicions virtuals, jocs educatius, reptes per resoldre en família, entre d'altres.

Terrassa cada any recicla més, tot i això no aconsegueix els objectius marcats per la Unió Europea. Per exemple, el 2020 la ciutat va assolir el 40,57%, però encara està lluny del 60% fixat per la UE d'aquí a nou anys.