cultura

Els Minyons aconsegueixen descarregar el primer castell de 9 després de la pandèmia

Els malves han celebrat la seva XLIII Diada a la plaça Vella de Terrassa

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 22 de novembre de 2021 a les 09:13 |
Els Minyons descarreguen el perimer 3d9 amb folre després de la pandèmia. | ACN
Ho han aconseguit. Els Minyons de Terrassa han fet realitat les aspiracions que tenien de descarregar el primer castell de 9 de la represa de l'activitat castellera després de la pandèmia. La plaça Vella de Terrassa ha tornat a vibrar amb la Diada dels malves, que arribava a la XLIII edició. 

Els amfitrions hn carregat i també descarregat el 3 de 9 amb folre, un castell que fins al 2019 era pràcticament de tràmit per a les grans colles i que enguany s'havia convertit en el principal repte del món casteller. Ja per Tots Sants el van intentar sense èxit els Castellers de Vilafranca, però han estat els de la camisa malva els que l'han pogut coronar.


El darrer 3 de 9 el van fer també els Minyons el 16 de novembre de 2019, en la vigila d'una Diada que va veure carregar l'imponent 3 de 10 amb folre i manilles. L'actuació d'aquest diumenge l'han completat amb el 4 de 8 i la torre de 8. La cirereta ha arribat a la ronda de pilars en forma de pilar de 6, un altre castell que els malva no feien des de 2019.
 
La Diada dels Minyons de Terrassa ha comptat també amb la participació dels Castellers de Sants, que han completat un cap de setmana rodó amb el seu segon 4 de 8 consecutiu. Ja el van assolir dissabte i aquest diumenge a Terrassa també l'han descarregat. Eren els primers castells de 8 de la colla des la represa. Els de Sants han completat l'actuació amb el 5 de 7 i el 7 de 7, de la gamma alta de 7.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat han repetit l'actuació que ja van fer la setmana passada a la seva diada, consolidant així els castells de la gamma alta de 7, com el 5 de 7, amb un gran treball de l'anxaneta en la pujada, o el 4 de 7 amb agulla, que han pogut descarregar després d'un primer intent desmuntat a l'arribada de l'acotxador. Els de Sant Cugat han completat l'actuació amb el 4 de 7 en la darrera ronda.

 

Participació