Societat

Terrassa visibilitza i commemora les persones amb discapacitats

La cursa solidària virtual i el segon concurs d'imatges, entre els actes que arrenquen aquest divendres

per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 12:45 |
El 3 de novembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa organitzarà, un any més, actes lúdics i de sensibilització per donar visibilitat i commemorar a les persones amb mobilitat reduïda. Les activitats -organitzades des de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat- s'inicien aquest divendres i finalitzaran el 3 de desembre, precisament el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 

En aquesta edició el format serà híbrid, atès que hi haurà actes que es faran de forma presencial i altres que s'efectuaran telemàticament. Com per exemple, la segona edició de la cursa solidària virtual, que convida a la ciutadania a sortir al carrer i fer quilòmetres a peu, rodant o en bici. Aquests esforços individuals s'aniran sumant, de mica en mica, a un mapa interactiu fins al dia 2 de desembre.


En la seva primera edició, celebrada l'any 2020, la cursa va comptar amb la participació de més de 1.500 persones que van recórrer més de 10.000 quilòmetres. Enguany l'objectiu és arribar als 2.235 quilòmetres que separen Terrassa de Sant Sebastià, Oviedo, Còrdova i Palma de Mallorca, ciutats que comparteixen vincles solidaris i de cooperació amb el municipi vallesà gràcies al treball de diverses entitats. L'evolució de la carrera es podrà veure a través de la pàgina web de Cursa Capacitats Diverses.

Altrament, la població també podrà visitar el segon concurs d'imatges sobre les persones amb discapacitat, on s'oferirà al públic una exposició virtual amb més de 90 propostes. L'activitat es podrà visitar des d'aquest divendres i fins al 3 de desembre a la pàgina Emaze.


Manifest el dia 3


El 3 de desembre es publicarà el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a les xarxes socials municipals. A més, la il·luminació de la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona serà taronja. Per finalitzar, es farà la Mapathon, una activitat participativa que permet recollir informació sobre l'accessibilitat dels carrers de la ciutat, a través d'un grup de persones que geolocalitza punts clau en un mapa.


Prèviament, el dissabte 27 de novembre es durà a terme, de 17 a 18 hores, i de forma presencial, l'acte institucional de commemoració a l'auditori de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa, que comptarà amb la participació de diferents testimonis de la Cursa per les Capacitats Diverses i amb una mostra d'actuacions d'artistes locals amb capacitats diverses. L'acte -conduït pel presentador Jordi Dueso- serà obert a tota la població.

 

Participació