El PSC proposa esmenes per ampliar la inversió en neteja, habitatge i educació

Els socialistes consideren que els pressupostos "no recullen totes les necessitats que té la ciutat".

Alfredo Vega durant una roda de premsa.
Alfredo Vega durant una roda de premsa. | PSC
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:24h
Aquest divendres 19 de novembre, el ple de l'Ajuntament de Terrassa debatrà el pressupost municipal pel 2022. Uns comptes que segons els socialistes "no recullen totes les necessitats que té la ciutat" i per això, el PSC ha presentat diverses esmenes per incrementar les partides en màteres "importants" com la neteja, l'habitatge i l'educació. 

Entre les esmenes presentades destaca la compra de dos camions de recollida de residus lateral esquerra per a millorar el servei a tota la ciutat, amb una dotació de 550.000 euros; o un increment de 200.000 euros per al programa de serveis al equipaments educatius cogestionats de centres de formació per a persones adultes.

El primer secretari i portaveu del grup municipal, Alfredo Vega, ha lamentat que "aquests pressupostos no tenen com a prioritat l’habitatge". "Donada la crisi econòmica i social actual i els efectes que té l’emergència habitacional els socialistes proposen una partida addicional d’1,5 milions d'euros destinada a la compra d’habitatge en tanteig i retracte, al possible conveni amb el BBVA, i a despeses d’adequació d’habitatges derivades del possible conveni amb la SAREB.

El PSC també creu convenient afegir una partida de 500.000 euros per a la incorporació dels mitjans humans necessaris per gestionar, definir i redactar les propostes municipals en matèria d’habitatge pels fons europeus Next Generation. Finalment, proposen incloure una partida de 150.000 euros per donar resposta a les actuacions plantejades en la Taula de Ca n’Anglada.