Junts presenta 11 esmenes per dir al govern que «han perdut el pols de la ciutat»

El partit terrassenc es mou entre l'abstenció i la negativa als comptes a l'espera del ple municipal de divendres

Meritxell Lluís durant la roda de premsa de Junts sobre els pressupostos.
Meritxell Lluís durant la roda de premsa de Junts sobre els pressupostos. | Anna Mira
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:49h
L'Ajuntament de Terrassa ha presentat el pressupost més gran de la història pel que fa a xifres. Uns comptes que des de Junts no comparteixen al 100% i és per això que han presentat 11 esmenes. Tal com ha explicat en roda de premsa la portaveu del partit a l'oposició, Meritxell Lluís, "hi ha una manca de lideratge al govern i cal passar a l'acció". 

Les esmenes que ha presentat Junts van en la línia de demostrar al govern que hi ha preocupacions i temes que "si no estan al pressupost no s'executen". En aquest sentit, la formació les ha pressupostat amb partides "simbòliques" de 1.000 euros cada una amb la intenció que s'atorgui la quantitat necessària per tirar-les endavant. 

Per Junts les esmenes han de servir d'exemple "per dir-los que han perdut el pols de la ciutat" i ha avançat que en podrien haver presentat motles més. A més a més algunes provenen de propostes de resolució aprovades i que no han tirat endavant com ara el servei de reutilització d'objectes en bon estat lliurats a les deixalleries. "No volem que se'ns digui que no hi ha dotació pressupostària". 

També és una prioritat pel partit estudiar la viabilitat d'un minibús per a l'àrea de vianants, la creació d'un nou espai polivalent com ara un palau de congressos; la viabilitat de fer un mercadal a la Rambla; l'arranjament de la zona de vianants, voreres, de la depuradora del Passeig, del Pont de Sant Pere o de l'amfiteatre del Parc de Sant Jordi. Finalment, proposen executar la segona fase de la Masia Freixa i comparar material pels cursos de català per a nouvinguts del CNL. 

Pel que fa al sentit del vot pel ple extraordinari d'aquest divendres 19 de novembre, des de Junts estan valorant les opcions del no o l'abstenció en funció de "la voluntat que tingui el govern de tirar endavant els projectes" que s'han posat sobre la taula. "Volem saber quin és el marge de maniobra perquè tenim la sensació que estem davant d'un mur". 

Finalment, Junts comparteix l'opció de tirar endavant el pressupost municipal a l'espera de conèixer el nou càlcul de les plusvàlues. Per Lluís és important disposar dels comptes per començar a treballar a 1 de gener del 2022.