La sostenibilitat centrarà la Setmana de la Ciència a Terrassa

L'objectiu de la 26a edició consisteix en mostrar els darrers avenços d'una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania

Torna a Terrassa el certamen de divulgació científica més important d'Europa
Torna a Terrassa el certamen de divulgació científica més important d'Europa | Cedides
Carlos Paños
16 de novembre del 2021
Del 12 al 21 de novembre se celebra a Terrassa la 26a edició de la Setmana de la Ciència. El certamen anual de divulgació científica més important d'Europa que se centra a fomentar l'interès entorn de l'àmbit i del coneixement. Aquest any, les jornades -organitzades per l'Ajuntament, la UPC, el MNACTEC, entre d'altres- s'ambientaran en el tema de la sostenibilitat. L'objectiu serà mostrar els darrers avenços científics i tecnològics de forma atractiva, propera i adreçada a tots els públics.

En aquesta edició, la Setmana de la Ciència coincideix també amb dues fites clau en l'evolució de la microscòpia a la nanoescala com són el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de sonda pròxima. Aquest últim, el STM, va ser el que va possibilitar -juntament amb el microscopi AFM- la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.

Pel que fa al tema de les activitats, la jornada hi comptarà amb un total de 42 -16 en format virtual i 26 presencials- entre les quals trobarem conferències, tallers, visites, activitats de portes obertes o diferents jornades al voltant de la ciència i la divulgació d'aquesta.

Una de les més destacades serà el pròxim dia 20 de novembre, Projectes locals sostenibles pensats en global, que hi comptarà amb tres conferències. La primera serà La gestió sostenible de l'aigua, a càrrec de Beatriz Escribano; la segona Gestió i problemàtica dels residus tèxtils, presentada per Enric Carrera; i l'última Projectes de transformació participativa a escala local o regional, que estarà en mans de la UPC