1 de 10
tecnologia

​Les tecnologies de reconeixement facial, en un debat del MNACTEC

El museu català organitza la tercera sessió de conferències sobre intel·ligència artificial

El MNACTEC porta a debat la intel·ligència artificial | Europa Press
per Y.C., Terrassa, Catalunya | 15 de novembre de 2021 a les 19:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dimecres 17 de novembre a les 18.30 h es posa en marxa la tercera sessió de debats en línia organitzats pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). L'activitat –emmarcada en la Setmana de la Ciència 2021- tracta sobre les tecnologies de reconeixement facial i el seu ús per identificar emocions.

Aquest tipus d'intel·ligència artificial- extreta d'una imatge digital o vídeo- permet identificar a qualsevol persona a través dels seus trets facials més característics. La identificació d'emocions amb aquestes tecnologies planteja incertesa en la fiabilitat de resultats a més de generar dubtes ètics per la seva utilització en segons quins àmbits. Els interrogatoris policials, els processos de selecció de recursos humans, el màrqueting o la neurorehabilitació són alguns dels sectors on s'està incorporant aquest tipus de tecnologia.


El MNACTEC tracta de mostrar permanentment la implantació i l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya. En aquest mateix camí organitza el debat que comptarà amb Xavier Baró, professor agregat d'Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC i Núria Vallès, sociòloga, investigadora del grup Barcelona Science and Technology Studies Group (STS-b) de la UAB i professora col·laboradora del Màster de Filosofia per als Reptes Contemporanis de la UOC.

La duració de l'activitat és d'1 hora i 15 minuts. L'accés és gratuït i qui vulgui inscriure's ho haurà de fer a la pàgina web del MNACTEC.

 

Participació