Música en viu als carrers, la nova iniciativa a Terrassa

L’objectiu del projecte Vibra és utilitzar la cultura com a cura tant a la ciutat com als hospitals

Roda de premsa del projecte musical Vibra Terrassa
Roda de premsa del projecte musical Vibra Terrassa | Rafel Casanova (BCF)
Carlos Paños
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:23h

Aquest dilluns 15 de novembre s'ha presentat el projecte Vibra Terrassa, que té com a objectiu potenciar la presència de música en viu als carrers de la ciutat, promoure i visibilitzar la música emergent i de proximitat. La iniciativa -impulsada per l'Ajuntament a través del servei de cultura- s'ha presentat a la Sala Polivalent del Centre Cívic Municipal President Macià de Terrassa. 

Com ha explicat la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, a la roda de premsa "no hi ha res més bonic que anar caminant pel carrer i, de sobte, escoltar música en directe. És que se't posa un somriure i et sana el cos". I això és el que pretén aquest projecte, que la cultura serveixi com a cura en uns temps tan complicats com són els de postpandèmia.

Els espais -que estaran indicats amb una marca a terra- seran 22 i comprendran tot el municipi. Se situaran en zones comercials o en punts on hi hagi molta afluència de gent, tot i que en el futur no es descarta que alguns canviïn o que directament s'introdueixin més. Com diu Boladeras és un "projecte que està viu, per tant és important el feedback dels egarencs per si s'ha de millorar alguna cosa".

Perquè la iniciativa funcioni la codirectora de la Casa de la Música de Terrassa, Núria Segovia, ha demanat la cooperació dels músics independentment de l'instrument, de la disciplina (amateur o professional) i de si són formacions corals o individuals. L'important és la col·laboració per part de les persones d'aquest sector, les quals és veuran molt beneficiades pel fet que podran trobar espais on tocar, donar-se a conèixer, vendre els seus CDS o posar la seva bossa perquè el públic deixi diners. Com comenta Segovia "la idea és que els artistes facin a Terrassa el mateix que fan els músics de carrer de Barcelona, Madrid i altres ciutats d'Europa".

Per poder accedir a aquests espais els artistes hauran d'enviar les seves sol·licituds a la pàgina web de l'Ajuntament, on també hi podran veure el mapa i el calendari. El termini comença avui, 15 de novembre, tot i que és un projecte obert per tot l'any.

Terrassa Vibra als hospitals
A la roda de premsa també s'ha presentat el projecte que es farà als espais sanitaris de la ciutat: La Mútua de Terrassa i l'Hospital de Terrassa. L'objectiu és omplir de música aquests centres i donar suport i benestar a les persones que es troben allà, ja siguin pacients, familiars i professionals sanitaris.

Per aquest motiu, cada hospital tindrà un piano amb rodes que s'anirà movent per tot l'edifici portant positivitat, ja que com diu la proposta "la música cura". Cal destacar que els dos instruments han estat cedits: un per una persona que es vol mantenir en l'anonimat i l'altre per una senyora major de Barcelona familiar del músic Bach.